0 comments

Sedință cu miză la PNL. Liberalii decid marja de negociere pentru noul Guvern

by on 2 noiembrie 2021
 

​După ce luni seară au decis ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul după esuarea negocierilor pentru susținerea cabinetului minoritar, liberalii se întâlnesc pentru a formaliza prin vot în conducerea partidului mandatul flexibil pentru viitoarele discuții politice. Mai exact, PNL va deschide negocierile pe toate fronturile, cu PSD și USR.

UPDATE 19.07 Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu a cerut o altă echipă de negociere. Motreanu le-a spus colegiilor că actuala echipă de negociere a eșuat. Motreanu a pledat pentru o alianță cu USR

UPDATE ora 18.55 Florin Cîțu a propus anularea rezoluțiilor prin care se interzicea negocierea PNL cu USR și PSD. PNL nu va merge cu un nume de premier ci va propune majoritatea pe care o identifică președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE ora 18.25 Conducerea PNL a anunțat în ședință componența echipei de negociere cu celelalte formațiuni politice pentru identificarea unui majorități parlamentare. Astfel din echipa de negociere vor face parte președintele PNL, cei patru prim-vicepreședinți și secretarul general al PNL – Florin Citu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu și Dan Vâlceanu.

UPDATE ora 18.10 Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat în debutul şedinţei că scopul întâlniri este stabilirea mandatului de negociere al partidului cu toate formaţiunile politice democratice. El a reiterat faptul că opţiunea sa personală şi singura este USR.

UPDATE ora 18.00 Ședința Biroului Național a început. La ședință Nicolae Ciucă a venit însoțit de Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu și Rareș Bogdan în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu a venit singur.

În ședința BN, toți liderii de organizații urmează să fie consultați. Reamintim că președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să demareze negocierile cu PSD pentru creearea unei majorități stabile. Intrarea la guvernare a PSD este susținută de lideri PNL ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Virgil Popescu.

De partea cealaltă, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu pledează pentru cooptarea USR la guvernare și refacerea Coaliției.