0 comments

Ședință de urgență a Coaliției, după ce Iohannis a anunțat că refuză noii miniștri

by on 23 aprilie 2019
 

​​Liderii Coaliției se stâng în biroul lui Liviu Dragnea, pentru a discuta planul PSD-ALDE după refuzul președintelui Iohannis de a numi noii miniștri propuși de PSD-ALDE.

Surse social-democrate susțin că se ia în calcul o amânare a restructurării, preferându-se varianta interimatului la cele trei ministere. „Se asteaptă o decizie de la premier”, au declarat sursele citate.

La discuții este așteptată și Viorica Dăncilă.

Până acum, la Liviu Dragnea au venit Claudiu Manda, Șerban Nicolae, Alfred Simonis , de la PSD, și Daniel Chițoiu, de la ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu acceptă remanierea guvernamentală, mai exact propunerile transmise de guvern pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de pretudindeni,considerând că persoanele propuse pur și simplu nu sunt pregătite pentru aceste posturi.

El a spus că i-a cerut Vioricăi Dăncilă să vină cu alte propuneri și că va lua act de demisiile celor 3 miniștri – Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero – doar după ce va ști ce persoane vor prelua aceste portofolii.

Știre în curs de actualizare