0 comments

Şeful Android se declară încrezător în viitorul telefoanelor pliabile; Iată de ce – Mobilissimo.ro

by on 11 mai 2019
 

Hiroshi Lockheimer, şeful Android de la Google a acordat interviuri şi ţinut discursuri la Google I/O 2019, în care a vorbit despre viitorul serviciilor şi produselor dezvoltate de către companie. A explicat ce se ascunde în spatele lui Fuchsia, dar a vorbit şi despre telefoane pliabile, în care ar avea mare încredere.

Android Q vine cu suport pentru telefoane pliabile şi e perfect adaptat noile formaturi, diagonale şi rezoluţii, dar şi multiplelor ecrane. De remarcat totuşi că la Google I/O nu am văzut nici urmă de demo sau prezentare legată de pliabile, pe fondul unei incertitudini a pieţei. Aceasta incertitudine e provocată de Samsung şi faptul că şi-a amânat pliabilul Galaxy Fold pe termen nedeterminat. Gurile rele spun chiar că a fost anulat.

Hiroshi le-a spus totuşi dezvoltatorilor de la Google I/O ca este încrezător şi entuziasmat cu privire la pliabile în general. Acelaşi oficial nu crede că pliabilele sunt doar o modă trecătoare, citând experienţa proprie de utilizare a unui astfel de device. Lockheimer se ocupă atât de Android, cât şi de Chrome, Chrome OS şi Google Play.

Iniţial el considerase pliabilele doar nişte telefoane cu diagonale foarte mari şi atât, dar apoi s-a trezit că ecranul extern este mai util de atât. Prezentările de la I/O au arătat că Android Q poate detecta atunci când o aplicaţie se află în mod „pauză” la trecerea dintre ecrane. Avem şi suport pentru redimensionare de aplicaţii şi elemente de UI.

Toate aceste funcţii ar fi trebuit prezentate pe un device, nu doar teoretic, dar Google nu a avut un Galaxy Fold la îndemână. Ce e drept se putea folosi un Huawei Mate X, dar asta ar fi ridicat probleme de securitate în sânul Google. Între timp au apărut şi teorii că Google ar fi interesată de un telefon pliabil sub brand propriu, dar deocamdată doar analizează oportunităţile. Rezistenţa şi preţul sunt două bariere greu de depăşit deocamdată.

Citeste stirea completa