0 comments

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, amenință cu demisia din PNL: Nu acceptăm prefect de la UDMR

by on 4 februarie 2021
 

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, le-a cerut cerut, joi, premierului Florin Cîțu și președintelui PNL, Ludovic Orban, numirea unei alte persoane în funcția de prefect al județului. „Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern”, a solicitat Tișe. Reacția lui Tișe vine după ce PNL Cluj a pierdut prefectura dar și șansa de a obține postul de secretar general al Guvernului.

„Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism”, a scris Alin Tișe într-o scrisoarea adresată premierului și șefului PNL.

El susține că consecințele politice ale acestui gest „sunt de neimaginat aici la Cluj”.

„Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”, a mai scris Alin Tișe.

Acesta precizează că demersul său este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni.

În urma negocierilor din coaliția de guvernare, PNL a cedat postul de prefect de Cluj care a revenit UDMR.

Organizațiile PNL din Transilvania au primit garanții de la conducerea partidului că vor putea nominaliza un om pentru funcția de secretar general al Guvernului. Lucian Heiuș și Mircea Abrudean era persoanele agreate de către filialele din Ardeal pentru postul din Guvern. Premierul Florin Cîțu a decis să-l numească pe Tiberiu Gorun pentru secretar general iar Mircea Abrudean a primit funcția de secretar general adjunct, fapt care nu a convenit liderilor din Ardeal.