0 comments

Șeful DIICOT, detalii despre cazul Doinei Pană, care ar fi fost otrăvită cu mercur: Sunt cercetări pentru două infracțiuni/ Nu există un suspect, au fost audiate mai multe persoane

by on 15 mai 2019
 

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, spune că în dosarul deschis de procurori în cazul Doinei Pană, care susține că a fost otrăvită cu mercur, nu există încă un suspect, cercetările sunt făcute in rem și au fost audiate multe persoane.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii februarie 2018, Poliția a trimis procurorilor o sesizare, după ce Doina Pană a fost intoxicată cu mercur. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

„Urmărirea penală la acest moment se desfășoară in rem, nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate multe persoane și s-a efectuat și un raport de expertiză medico-legală. Sunt mai multe versiuni de anchetă pe care procurorul le analizează, dar la momentul acesta nu putem face publice prea multe amănunte, țin de apanajul procurorului de caz și așa cum publicul larg are interesul să cunoască evoluția acestei cauze, vă dați seama că interesați sunt și cei vizați de această anchetă”, a declarat, miercuri, procurorul-șef DIICOT, citat de Mediafax.

Întrebat dacă declarațiile de până acum din dosar au fost de ajutor, Felix Bănilă a replicat: „Sunt de ajutor, dar ancheta încă nu este finalizată”.

Surse apropiate anchetei au precizat că în acest caz a fost audiată și Doina Pană, care a depus mai multe documente medicale din care reieșea că aceasta avea în organism o cantitate dublă de mercur.