0 comments

Senatorul Ilie Niță a trecut de la ALDE la PSD: „Consider că această guvernare a fost şi este în folosul românilor”

by on 28 august 2019
 

Senatorul de Suceava Ilie Niţă a demisionat din ALDE şi s-a înscris în PSD, informează Agerpres. Niță a fost trimis anul trecut în judecată de DNA pentru o serie de infracțiuni.

„Am trecut la PSD. Consider că această guvernare a fost şi este în folosul românilor, având în vedere că s-au majorat salariile, că au crescut pensiile şi sunt de părere că ţara trebuie guvernată în bune condiţii. De asemenea, acest Guvern trebuie sprijinit până la finalizarea mandatului”, a declarat, miercuri, senatorul.

Luni, Delegaţia permanentă a ALDE a votat ieşirea de la guvernare. Trei din cei patru miniştri ALDE au demisionat marţi din funcţie. Ramona Mănescu a ales să îşi continue activitatea în Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe, şi a demisionat din ALDE.

Alături de acesta, DNA i-a mai trimis în judecată pe avocatul Florin Ivanovici (sub control judiciar – pentru abuz în serviciu), Niculina Niţă (folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, fals în declaraţii), Ilie Chitic, administrator SC Teona Build SRL Suceava (uz de fals în formă continuată), Casa de Insolvenţă Bucovina IPURL (abuz în serviciu), Teona Build (evaziune fiscală).

„În perioada 2009-2017, inculpatul Niţă Ilie, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, a exercitat în fapt atribuţiile de control şi administrare a unei societăţi comerciale, deşi, potrivit statutului societăţii, administrator era o altă persoană. Inculpatul a acţionat în aceeaşi manieră şi după intrarea societăţii în procedură de insolvenţă din dispoziţia judecătorului sindic, deşi prerogativele acestei funcţii au fost preluate de către inculpatul Ivanovici Florin, în calitate de lichidator judiciar”, arată DNA.