0 comments

Senzorul de camera de smartphone care e capabil de autofocalizare DSLR – Dojotech.ro

by on 19 mai 2020
 

O anumita companie a dezvaluit un senzor de camera pentru smartphone-uri, unul care suporta autofocalizare rapida (de nivel DSLR). De asemenea, are o rezolutie de doar 50MP, dar un alt punct forte al sau, pe langa autofocalizarea rapida, e faptul ca functioneaza de minune in conditii de lumina extrem de redusa.

Samsung a prezentat un nou senzor de camera pentru smartphone-uri, aratand ca mai multi megapixeli nu e neaparat ceva bun. ISOCELL GN1 este “doar” unul de 50MP, dar la dimensiunea sa de 1/1,3 inci, are pixeli de 1,2 microni pentru a permite camerelor sa functioneze mai bine in conditii de lumina scazuta.

De asemenea, vine cu autofocalizare dual pixel, la fel ca sistemul gasit pe camerele Canon dedicate. Noul senzor de camera pentru smartphone-uri ofera “viteze de autofocalizare de nivel DSLR”, chiar si in lumina redusa, sustine Samsung.

Daca aveai nevoie de performante si mai bune in lumina redusa, vei fi incantat sa descoperi ca noul senzor (cu autofocalizare de nivel DSLR) pentru smartphone-uri al Samsung foloseste si tehnologia Tetracell a Samsung care combina 4 pixeli intr-un pixel.

Acest lucru reduce rezolutia la 12,5MP, suficienta pentru majoritatea fotografiilor de smartphone, dar multiplica de 4 ori capacitatea de colectare a luminii.

Combinata cu autofocalizarea dual-pixel, noul senzor de camera al Samsung este capabil sa se focalizeze rapid pe un obiect chiar si in lumina extrem de redusa, pentru a oferi rezultate mai bune si mai clare.

Samsung are deja un senzor de 108MP folosit pentru camera smartphone-ului Galaxy S20 Ultra, iar compania sud-coreeana este ocupata sa dezvolte unii cu rezolutie si mai buna.

Un senzor de 50MP poate ca nu suna la fel de impresionant, dar este mult mai util in conditii de lumina redusa. Pe langa asta, Samsung a trebuit sa se confrunte cu reclamatii din cauza autofocalizarii lente a celui de 108MP cand s-a lansat smartphone-ul Galaxy S20.

Citeste stirea completa