0 comments

Și UDMR va merge la Cotroceni cu propunere de premier, anunță Kelemen Hunor

by on 3 noiembrie 2021
 

UDMR va avea propunere de premier cu care va merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări, a anunțat miercuri liderul uniunii Kelemen Hunor.

”UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Anunțul său vine în contextul în care situația pare tot mai complicată. Social-democrații vor să propună și ei premierul, în vreme ce președintele PNL Florin Cîțu a declarat că exclude o astfel de variantă, mandatul liberalilor fiind acela de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, cu premier liberal.

Cîțu discută, la această oră, cu liderul USR Dacian Cioloș.