0 comments

Cea mai ieftina configuratie de gaming: sistem PC cu AMD Ryzen 3 2200G!

by on 28 iulie 2018
 

La mai bine de un an de cand AMD a lansat noua serie de procesoare, compania castiga teren incet dar sigur. Astfel Intel au fost fortati sa lanseze procesoare noi inainte de vreme si au reusit sa egaleze sau chiar sa intreaca prima generatie de Ryzen in anumite situatii.

Dar iata ca Ryzen 2 si-a facut aparitia acum cateva luni, in prima faza si pentru inceput sub forma de APU. Astfel ne-am decis sa facem un build de buget cu noua serie APU de la AMD. Am ales un Ryzen 3 2200G, o placa de baza MSI B350 TOMAHAWK si un kit de 2x8GB RAM DDR4 de la HyperX. Ca sursa am ales un  Thermaltake Smart RGB de 600W, iar pentru stocare am avut noul SSD de la Kingston, de 240GB.

Am gandit sistemul pentru un buget de 2000LEI, dar pentru cine poate depasi aceasta suma si doreste si o placa video dedicata, noi va recomandam un MSI Rx 570, astfel performantele in jocuri vor fi crescute. Acest sistem este destinat tuturor celor care nu au pretentii sa joace totul pe detalii maxime si rezolutie  mare. Sunt jocuri care merg pe aceasta configuratie pe Low, altele pe Mediu cu peste 40FPS-uri, totul depinde si de nivelul de optimizarea a respectivelor jocuri.

Unele odata scazute pe Low, se poate trece de bariera de 60FPS, pe o asemenea configuratie. Este o senzatie interesanta, deoarece iti da impresia ca ai si o placa video dedicata, insa sistemul are doar procesorul cu placa sa integrata. Avantajul este reprezentat de posibilitatea de a utiliza carcase in format mai mic, iar consumul de curent este si el redus. Pentru cine doreste sa obtina performante crescute si are la dispozitie un cooler capabil, poate face overclock atat procesorului cat si GPU-ului integrat pe acesta.

Ryzen 3 2200G dispune de un GPU Vega 8  la o frecventa de 1100MHz, iar procesorul are 4 nuclee la 3.5GHz cu boost pana la 3.7GHz. Asadar un sistem ieftin si bun pentru orice gamer incepator sau fara mari pretentii.