0 comments

Sony A9 + Obiectiv Sony FE 24-70mm f/2.8 GM

by on 28 martie 2018
 

Sony A9 este in acest moment cel mai bun aparat mirrorless pentru fotografie sport. Sony A9 a creeat practic o noua categorie in portofoliul companiei, camera fiind dedicata pentru fotografierea subiectelor in miscare rapida. Acesta are un sistem de focalizare automata revolutionar cu 693 de puncte, care se descurca excelent in orice conditii.

Sony A9 este o lovitura grea data producatoriilor de camere DSLR. Nu exista DSLR la fel de rapid pe piata, cel putin in momentul in care scriem acest review. Un mare avantaj pentru fotografia de nunta  sau alte evenimente este functia de Silent. In acest mod, camera utilizeaza obturatorul electronic. Capacitatea camerei de a face poze in rafala cu 20 de cadre pe secunda, utilizand obturatorul electronic, reduce efectul de rolling shutter. Citirea rapida a datelor este realizata de 60 de ori pe secunda, astfel  focalizarea subiectului in timpul miscarii nu va fi o problema. Sensorul CMOS BSI ofera capabilitati crescute in realizarea pozelor la lumina scazuta.

Este putin gresit sa consideri Sony A9 ca fiind un alt A7. Desi impart putin din acelasi ADN, acestea sunt diferite. Cel mai evident este controlul, acesta avand acum un joystick pentru focalizarea automata, care schimba modurile. Butonul pentru inregistrare a fost mutat, dar puteti folosi pentru a da REC si butonul pentru declansator.  Inca un punct forte a lui A9 consta in baterie. Autonomia a fost crescuta la 700 de poze, datorita seriei Z de acumulatori, care au o capacitate crescuta de 2.2 ori fata de seria W cu care vine A7, dar anduranta este crescuta si datorita reducerii de consum a camerei, care este acum cu 40% mai mica. Camera dispune de doua sloturi pentru card, dintre care unul este cu suport pentru UHS2.

Conectivitatea este compusa dintr-o mufa LAN, un mini HDMI, mufe standard pentru casti si microfon, o mufa USB, WiFi, Bluetooth si evident, un hot shoe multifunctional. Ecranul are o rezolutie de 800×600 pixeli, culorile sunt bine redate, dar in soare acesta este un pic prea reflectorizant. Daca nu sunteti multumiti de autonomie, exista posibilitatea de a adauga un grip, in care puteti introduce doua baterii.

Vizorul electronic are o rezolutie de 3.7 miloane de puncte si un refresh de 120Hz. Acesta scade la 60Hz cand fotografiati in rafala cu 20 de cadre pe secunda, in timp ce vizorul nu are acel efect de blackout.  In concluzie, trebuie sa mentionam ca Sony nu considera A9 ca fiind un flagship overall, deoarece acesta face parte din alta categorie. A9 este o camera dedicata profesionistilor care doresc sa nu mai care dupa ei un DSLR greu si incet, acesta fiind noul rege cand discutam despre viteza si calitatea imaginilor.