0 comments

Sony zice de ce consolelor PlayStation le-ar putea creste preturile – Dojotech.ro

by on 1 august 2019
 

Corporatia japoneza Sony a dezvaluit ca ar putea creste preturile consolelor PlayStation in SUA. Despre asta relateaza publicatia americana The Wall Street Journall care citeaza declaratia directorului financiar al companiei japoneze, Hiroki Totoki.

Compania Sony din Japonia a realizat ceva important, si anume a reusit sa vanda 100 de milioane de console PlayStation 4, dar nu prevede lucruri bune pe viitor. Compania a avertizat ca disputa comerciala dintre Statele Unite si China ar putea avea ca rezultat cresterea preturilor consolelor sale.

Directorul financiar al Sony, Hiroki Totoki, a declarat ca, daca SUA extinde taxele pentru produsele create in China, asta ar putea creste preturile consolelor PlayStation.

Hiroki Totoki spune ca Sony ia in considerare un numar de optiuni de a tine piept razboiului comercial, iar una dintre optiuni este sa puna clientii sa plateasca acea taxa la pretul consolelor PlayStation.

Nu s-a luat inca o decizie ferma cu privire la extinderea taxelor si la alte produse. Sony nu ar trebui sa se ingrijoreze de cresterea preturilor daca negocierile dintre SUA si China merg bine si daca se evita posiblitatea unor taxe suplimentare.

Cu toate acestea, acest lucru ramane un motiv de ingrijorare pentru Sony, avand in vedere ca consolele sale PlayStation sunt deja vandute la preturi care au marje de profit reduse.

Dar se crede ca compania japoneza isi va putea recupera banii prin serviciile si jocurile pe care le vinde. Marjele de profit reduse s-ar putea sa nu permita companiei Sony sa aiba suficient loc pentru a atenua cresterea preturilor din cauza taxelor sau pentru a muta productia de console PlayStation intr-o alta tara. Cu siguranta compania ar prefera ca totul sa se rezolve inainte de a lansa PlayStation 5 anul viitor.

Citeste stirea completa