0 comments

Steelseries Arctis Pro + GameDAC = Gaming HiRes!

by on 26 aprilie 2018
 

Pentru început, trebuie să menționăm că Steelseries Arctis Pro + GameDAC reprezintă modelul de vârf din seria Arctis, iar aceste căști au un preț de aproape 1300LEI.

Designul este simplu și solid, la fel ca la toate căștile din seria Arctis. Căștile pot fi ajustate foarte ușor pe cap grație benzii din material textil elastic. În pachetul căștilor se regăsește un cablu adaptor care permite utilizarea acestora pe telefon, așadar puteți asculta muzica la metrou, sau… oriunde doriți.

O parte din controale se regăsește pe DAC-ul extern, care dispune și de un ecran OLED, pentru a putea vedea starea setărilor. Un lucru care ne-a plăcut este posibilitatea de a ajusta volumul de pe Discord și pe cel din joc. Pe cupa stânga avem butonul pentru volumul general și un port proprietar la care se poate conecta cablul special cu mufă de 3.5mm la capătul opus, plus un buton pentru a opri microfonul.

Căștile sunt foarte confortabile, designul păstrându-se de la modelele anterioare, acesta fiind unul reușit. Cupele nu presează prea tare pe urechi, dar presiunea este suficientă pentru a izola zgomotul din mediul înconjurător. Cupele se rotesc independent de prinderea superioară, și, spre deosebire de modelele anterioare, căștile nu mai cad de pe cap la mișcări bruște. DAC-ul este unul HiRes și poate procesa sunet pe 24 bit cu 96kHz. Așadar acestea sunt primele căști de gaming HiRes care au DAC extern. Am ascultat muzica și ne-am jucat CS GO, iar căștile se descurcă bine, înaltele fiind puțin stridente, dar acest aspect poate fi corectat cu ușurință din egaliztor. Modul HiRes se activează din DAC, după care trebuie să setați manual din sistemul de operare al PC-ului calitatea sunetului, adică 24Bit cu 96kHz. Dacă volumul vi se pare prea mic, puteți seta Gain pe High. Odată activat modul HiRes nu mai aveți acces la separerea sunetului între conținut și Discord și nu mai puteți activa modul 7.1 DTS virtual.

Softul este ușor de utilizat și ne bucură faptul că dispune de opțiunea Sidetone, care ne permite să ne auzim propria voce în timp real în căști, astfel dispărând și momentele ridicole în care să țipăm în loc să vorbim. Ne bucură faptul că producătorii de căști de gaming încearcă să aducă o calitate din ce în ce mai ridicată pentru aceste produse.