0 comments

Stelian Ion: Florin Cîțu să renunțe la orgolii și la bătut din picior. Vom merge până la capăt

by on 12 octombrie 2021
 

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va merge până la capăt, inclusiv cu varianta unui guvern minoritar, dacă nu reușește să refacă alianța cu PNL și UDMR, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

  • ”Bineînțeles că încercăm să refacem coaliția. Problema noastră nu a fost în niciun moment cu PNL sau cu UDMR, a fost problema cu faptul că premierul Florin Cîțu nu a putut să gestioneze această coaliție, a făcut foarte multe greșeli, care au condus în final la destrămarea acestei construcții.
  • Invitația e făcută către PNL, către UDMR, către minorități, cu ei dorim să refacem această coaliție. Nu este vorba de a avea vreo atitudine jignitoare sau sfidătoare față de celelalte partide, pur și simplu nu dorim să intrăm într-o alianță, așa cum au spus printr-un discurs pe care l-au tot repetat unii colegi din PNL, nu dorim să facem o astfel de alianță cu PSD sau cu AUR”, a afirmat Stelian Ion.

Întrebat despre faptul că președintele PNL, Florin Cîțu, a trimis USR să facă o alianță cu PSD și AUR, alături de care a demis Guvernul prin moțiune de cenzură, Stelian Ion a criticat poziția premierului demis: ”E o atitudine de om supărat, e o atitudine emoțională. În astfel de situații, cred că ar trebui să renunțe la orgolii și la bătut din picior, pentru că țara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîțu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greșeli”.

Chestionat dacă are impresia că președintele Klaus Iohannis a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, Stelian Ion a răspuns: ”Discuțiile de la Cotroceni nu au dat această senzație. Acum, dincolo de această manieră de a relaționa, în care nu am simțit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu așa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toții, să refacem coaliția”.