webPR Cărțile verii se votează la Bookfest!
 
 
 
Ponta: Dacă PSD ia sub 30% în alegeri, Dăncilă îl va executa pe Dragnea. Dacă ia peste 30% Dragnea o va executa pe Dăncilă
 
0 comments

Știrea zilei: Google a suspendat accesul Huawei la Android, Gmail, Google Play etc – Gadget.ro

by on 20 mai 2019
 

Este o știre publicată pe AndroidAuthority și site-urile de tehnologie internaționale. Ei citează Reuters ca sursă primară. Google a suspendat operațiunile de business cu Huawei și asta pentru că au fost incluși pe lista neagră publicată de Departamentul Comercial al SUA.

Google este obligat să-și suspende operațiunile ce presupun transfer de produse hardware și software.

Ce înseamnă asta?

Huawei Technologies Co Ltd își va pierde imediat accesul la sistemul de operare Android și la următoarea versiune ce urmează a fi dezvoltată pentru smartphone-urile vândute în afara Chinei. Pierde accesul la aplicații populare precum serviciile incluse în Google Play Store și aplicația Gmail“.

Pe aceeași listă a fost și ZTE în 2018, dar la un moment dat au reușit să-și rezolve problemele și să intre din nou în bună legătură cu oficialitățile americane. În cazul Huawei sunt ușor sceptic pentru că vorbim de o luptă crâncenă între SUA și China la nivel comercial, deja sunt probleme mai vechi legate de arestarea unor oficiali prin Canada etc.

Teoretic, Huawei nu mai poate dezvolta pe sistemul de operare Android, nici măcar patch-uri de securitate nu ar mai putea oferi de acum înainte. Cred că se așteptau la o astfel de măsură, în urmă cu câteva săptămâni au declarat că se pregătesc de șase ani să fie blocați în a avea acces la Android și ar avea un sistem de operare mobil dezvoltat în secret.

Știrea este în dezvoltare și trebuie așteptat puțin ca să descoperim împreună ce spune Huawei pe acest subiect, poziția și mai clară a Google etc. O veste bună nu este în niciun caz, poate pentru concurența Huawei. Nici echipa Google nu cred că este prea fericită, Huawei este al doilea jucător din piața de smartphone-uri Android. 

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro