0 comments

Suceava: PNL şi USR vor face majoritatea în Consiliul Local

by on 7 octombrie 2020
 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, reales în funcţie pentru al cincilea mandat consecutiv, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că majoritatea în Consiliul Local va fi asigurată de PNL şi USR, transmite Agerpres.

Potrivit primarului liberal, USR va deţine şi una dintre cele două funcţii de viceprimar, care va fi ocupată de Teodora Munteanu, liderul judeţean al formaţiunii.

Celălalt mandat de viceprimar va al liberalului Lucian Harşovschi care a mai deţinut această funcţie şi în mandatul precedent.

Primarul a motivat decizia de a alege USR din perspectiva intrării acestei formaţiuni politice la guvernare, dar şi de necesitatea „de a avea parteneri de discuţii” şi uşi deschise la ministere, în vederea atragerii de fonduri europene pentru Suceava.

Totodată, Lungu a spus că este bine ca USR, care ”stau numai şi critică”, să experimenteze administrarea unui oraş.

„E bine să dăm o şansă şi celor din USR. Ei stau numai şi critică. Atunci când intri în teren lucrurile stau puţin altfel. Să vadă la faţa locului cum stau lucrurile în primărie, să vadă că nu suntem hoţi”, a spus Lungu.

Fostul viceprimar al Sucevei, Marian Andronache, de la PMP, care a candidat luna trecută pentru un mandat de primar, va reveni pe funcţia deţinută anterior, de director în cadrul primăriei.

Mandatele obţinute de primar şi consilieri în urma alegerilor din 27 septembrie vor fi validate de un judecător săptămâna viitoare.

În ordinea numărului de voturi obţinute, PNL se situează pe locul unu, urmat de PMP, PSD, Pro România şi USR PLUS.

Consiliul Local ar urma să aibă 9 consilieri PNL, 5 PSD, 4 PMP, 3 USR-PLUS şi 2 Pro România.