0 comments

Surse: PSD își anulează mega-mitingul programat la Romexpo

by on 15 mai 2019
 

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că mitingul programat pe 22 mai la Romexpo se anulează. PSD intenționa să organizeze, miercurea viitoare, un mega-miting la Romexpo unde doreau să aducă peste 100.000 de oameni din centrul și sudul țării.

„Nu are sens să provocăm eventuale disensiuni cu câteva zile înainte de votul pentru europarlamentare. Este deja o situație tensionată și nu este cazul să aducem oamenii în Capitală în acest context. Primarii de sectoare ne-au spus că ar fi mai bine să renunțăm la idee și că vor organiza ei întâlniri cu simpatizanții. A fost o decizie internă”, au explicat sursele HotNews.ro.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat în urmă cu o zi că partidul dorește să organizeze un miting la Romexpo pe data de 21 mai, la care să participe 120.000 de persoane din județele din sudul țării.

„În principiu vom organiza un miting săptămâna viitoare. Nu e bătut în cuie. Vom decide mâine (miercuri – n.r.). Dacă îl facem, vor fi în jur de 120.000 de participanți numai de aici din județele din sud, la Romexpo”, a afirmat Codrin Ștefănescu citat de agenția Mediafax.

Social-democrații au fost întâmpinați cu proteste la mitingurile electorale din țară, mii de manifestanți huiduindu-i pe liderii PSD la Iași sau la Galați.

Reamintim că ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea marți că ar putea fi sesizat Parchetul în cazul protestatarilor anti-PSD, pentru că „este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal”. Ea a susținut că „nuclee de activişti” încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, cum s-a întâmplat şi la Galaţi şi la Iaşi, să desfăşoare activităţi de campanie, că această campanie electorală are o particularitate agresivă și că „din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc”.

De asemenea, deputatul PSD Florin Iordache declara marți că este nevoie de implicarea mai multor instituții publice care să ancheteze modul cum s-au derulat manifestațiile anti-PSD. Iordache susținea că protestatarii au avut un comportament anormal și că este nevoie „să aflăm dacă acești oameni sunt cumva plătiți”. El mai spunea că protestatarii ar fi fost „motivați” să participe și că ar fi văzut „plicuri cu droguri pe jos”.