0 comments

Tăriceanu le cere simpatizanților ALDE să nu voteze la referendumul convocat de Iohannis: „E o încercare de deturnare a dezbaterii”

by on 7 mai 2019
 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că recomandarea formaţiunii sale este „să nu se voteze” la referendumul din 26 mai pe tema justiţiei, pentru „a nu-i face jocul” şefului statului, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

„Fiecare, până la urmă, are libertatea să procedeze cum crede, dar în condiţiile date, rezultă clar că recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum, pentru a nu îi face jocul preşedintelui”, a spus Tăriceanu, marţi, la finalul Biroului Politic Executiv al ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, referendumul din 26 mai „nu este o problemă de consultare reală”.

„Mulţi colegi m-au întrebat cum să procedeze la referendum. Le-am spus că, după părerea mea, este practic o diversiune prin care preşedintele încearcă să intre mai devreme în cursa prezidenţială, în campanie. În al doilea rând, întrebările sunt ceva de genul ‘Ca să respiri ai nevoie de oxigen?’. Da. Răspunsul evident nu poate fi decât unul singur. Deci, nu este o problemă de consultare reală. Deci, e o încercare de deturnare a dezbaterii, care ar fi trebuit să fie axată pe problemele Europei. România trebuie să conştientizeze mai mult că este membră a UE. (…) Trebuie să ne schimbăm atitudinea pe care o avem faţă de UE, să înţelegem că avem şi drepturi, şi responsabilităţi în comun”, a adăugat Tăriceanu.