0 comments

Telefoanele Huawei cu EMUI 11 la bord vor putea face upgrade la Harmony OS – Mobilissimo.ro

by on 11 septembrie 2020
 

Huawei a anunţat lansarea lui HarmonyOS 2.0 ieri la HDC 2020, iar varianta beta urmează să vină în decembrie. În 2021 ar trebui să vedem şi lansarea unui smartphone cu acest OS la bord, iar între timp apare o veste interesantă cu privire la viitorul Huawei: telefoanele cu EMUI 11 la bord vor putea face trecerea la Harmony OS.

Huawei a confirmat că terminalele cu EMUI 11 vor fi eligibile pentru un upgrade la Harmony OS. Vă reamintesc că la un moment dat s-a pus şi problema de telefoane dual boot, care să aibă la bord şi Android şi Harmony OS. În aceste condiţii sunt şanse mari ca telefoanele Huawei P50 să aibă şi variante cu Harmony la bord. Încă nu e clar dacă pe viitor TOATE telefoanele Huawei cu EMUI 11 primesc noul software sau doar anumite modele. Ce ştim sigur e că Harmony OS este o platformă versatilă şi scalabilă.

Poate rula pe orice, de la ceasuri la servere, automobile, tablete şi PC-uri. Ieri a debutat Harmony OS 2.0, care rulează doar pe smartwatch-uri, televizoare şi sisteme auto. O variantă derivată a sa cu micro kernel se află şi pe routerul Huawei AX3, comercializat şi la noi, ocupându-se de aspectul de securitate. Dezvoltatorii au fost deja invitaţi în cadrul proiectului OpenHarmony, pentru a crea versiuni open source de OS, o idee similară cu AOSP pe Android.

Pe viitor, dacă relaţia cu Google şi SUA a Chinei şi respectiv Huawei se tot strică, am putea vedea o migrare masivă spre Harmony în loc de Android, acesta fiind un “worst case scenario”.

Citeste stirea completa