0 comments

Telefonul Nokia care s-ar bate de la egal la egal cu Samsung și iPhone – Playtech.ro

by on 1 august 2019
 

Nokia 9 PureView cu cinci camere foto a fost cel mai așteptat model al companiei HMD Global. Performanța n-a fost pe măsura entuziasmului, dar acum ar putea reuși asta cu un model nou. Din primele informații, rivalizează lejer cu Samsung Galaxy Note 10 și iPhone 11.

Nokia 9 PureView e un smartphone care beneficiază de cinci camere de câte 12 megapixeli aranjate într-un cerc. Are senzori color și alb-negru și ideea e că ai putea obține o imagine finală bogată în detalii și latitudine de expunere. Cel puțin așa a fost promisiunea, pentru că rezultatele au fost departe de așteptări.

Pentru Nokia 9 PureView a lipsit optimizarea dintre software și hardware, dar e posibil ca HMD Global să fi învățat suficient cât să mai încerce o dată. Astfel, apare în informații neoficiale Nokia 9.1 PureView.

Ce noutăți ar aduce noul telefon Nokia și când ar fi lansat

Nokia 9.1 PureView ar beneficia de noul procesor Qualcomm Snapdragon 855 și ar avea 5G. Totodată, ar menține cele cinci camere foto, dar ar fi îmbunătățite. Modelul precedent a fost anunțat în primăvară, iar cel nou ar fi pregătit pentru ultima parte a anului.

Dat fiind că Nokia 9 a mizat pe cameră, același lucru ar face și acest model, doar că de data aceasta nu doar pe poze, ci și pe video. Mai mult, ar fi optimizat pentru cadre trase în condiții de luminozitate scăzută.

O lansare în ultima parte a anului e destul de dificilă pentru HMD Global. Vor fi pe piață iPhone 11, Samsung Galaxy Note 10, Google Pixel 4 și alte câteva telefoane de la producători mai mici. Nici Huawei nu lipsește din ecuație cu un Mate 30 Pro. Deocamdată, telefoanele Nokia cu Android, vândute de HMD Global, încă au de livrat la nivelul așteptărilor.

Cel mai mare câștig al acestora e că primesc actualizări pentru Android destul de repede și prețurile sunt bune. E însă clar că sunt cu cel puțin o generație în urmă când vine vorba de ecrane, performanța foto-video sau optimizarea software.

Citeste stirea completa