0 comments

Tenda Nova MW5 – Mesh WiFi la pret foarte bun

by on 10 august 2019
 

Suntem la jumatatea anului 2019 iar era IoT este in plina dezvoltare. Ce inseamna acest lucru? Multe din obiectele casnice, televizor, frigider, aer conditionat, au posibilitatea de a fi conectate la internet printr-o conexiune wireless. Iar aici apare problema, un simplu router nu este capabil sa acopere o suprafata mare, astfel si-au facut aparita retelele de tip mesh, care extind semnalul wireless.

Cand au aparut astfel de sisteme mesh, ele costau foarte mult, insa acum acestea se regasesc si la preturi accesibile, precum Tenda MW5, care este compus din doua module si costa in jur de 500 LEI.

 

Tenda MW 5 este capabil sa acopere pana la 200MP, dar totul depinzane de numarul de module existente in reteaua respectiva. MW 5 vine in varianta cu doua sau trei module in pachet, care pot acoperi pana la 325MP. Dar cine are nevoie de acoperire mai mare, pana la 650MP, poate adauga inca patru astfel de module, iar aceasta retea poate sustine simultan pana la 90 de utilizatori. Asadar avem o solutie ieftina wifi, care nu doar ca este performanta, dar poate fi utilizata fara probleme in mediu business, unde avem birouri pe o suprafata mare. O solutie cu un router care sa acopere 200-300MP costa 2500LEI, asadar pretul lui MW5 este foarte convenabil.

In pachet avem o baza care este echipata cu WiFi pe 2.4 si 5GHz, o mufa LAN si una WAN de tip gigabit, iar modulul de extensie vine de asemenea echipat cu ambele benzi de WiFi si o mufa LAN. Fiecare modul are doua antene de 3dBi, pe viitor sper sa fie disponibila si varianta cu antene externe. Pe banda de 2.4GHz avem o  viteza de 300Mb/s iar pe cea de 5GHz, avem o viteza de 867Mb/s.

MW5 suporta de asemena beamforming, iar semnalul va fi optimizat automat in functie de distanta la care se afla ficare dispozitiv fata de router. Tot acest sistem este foarte usor de setat datorita aplicatiei pentru telefon, de unde putem controla toate setarile routerului.