0 comments

Tenda PH3 – Mai mult internet, mai putine radiatii!

by on 20 februarie 2018
 

Configurarea retelei de internet la domiciliu poate deveni o adevarata provocare. Desi exista routere wireless, pot exista locuri din casa unde semnalul este slab, gaurirea unui perete pentru a trage un cablu si a instala un router in acel loc este e optiune nu foarte eleganta, asadar ce te faci in aceasta sitatie? Ei bine avem o solutie de la Tenda, numita PH3 care poate livra internet oriunde exista o priza.

Tenda PH3 Gigabit Powerline se foloseste de circuitul de alimentare cu energie electrica pentru a transmite internet oriunde in locatia respectiva. Primele dispozitive de acest gen suporta viteze maxime de 100Mb/s iar peste ceva timp au urmat cele cu suport pentru 300Mb/s si 500Mb/s, care din pacate nu functionau grozav si erau foarte scumpe. Totusi tehnologia a avansat iar viteza de internet printr-un astfel de dispozitiv poate ajunge pana la 1000Mb/s, acoperirea la aceasta viteza fiind pe o distanta de 300 de metri garantat.

Capacitatea de viteza crescuta fac ca tehnologiile UlltraHD sau cele de tip IPTV sa functioneze fara probleme chair daca conectati mai multe dispozitive simultan la aceiasi retea. Adaptoarele precum Tenda PH3 devin o alternativa perfecta la cablurile lungi, in timp ce aceastea sunt usot de configurat si nu radiaza precum o retea WiFi. Tot sistemul este plug and play, prin urmare nu trebuie decat sa il conectat in priza, sa introduceti cablu de internet din router si asa aveti internet prin reteaua electrica. Exista totusi un software pentru management, care ne ofera acces la functii precum QoS.

Nu trebuie sa va faceti griji daca sunteti la bloc, iar vecinul utilizeaza acelasi tip de adaptor, deoarece tot traficul de internet dintre adaptor si reciever este cripatata AES pe 128 bit. Totusi aveti posibilitatea de a conecta mai multe adaptoare Tenda si astfel sa realizati o retea extinsa. PH3 are un consum de numai 0.5wati in modul stand-by si de maxim 3.2wati cand este in load.

Asadar va recomandam acest dispozitiv ca alternativa la un router wireless. Tenda PH3 poate fi cumparat la un pret de aproximativ 400LEI.