0 comments

Top 10 smartphone-uri în Trending pe Mobilissimo.ro în luna august 2020: stylus-ul e la putere pe Note-urile noi, alături de un Xiaomi aniversar – Mobilissimo.ro

by on 4 septembrie 2020
 

S-a terminat vara şi am intrat în luna septembrie, în care în alte vremuri aşteptam şcoală cu groază, ploile şi frunzele uscate. În această nouă paradigmă, pare să fie o… vara 2.0 şi o şcoală incertă în acest moment. În august nu am avut prea multe lansări de telefoane şi se remarcă în mod cert debutul lui Galaxy Note 20 Ultra şi Note 20, alături de ASUS ZenFone 7 şi ZenFone 7 Pro. Am avut şi evenimentul aniversar Xiaomi de 10 ani, care ne-a adus un Redmi K30 Ultra şi Xiaomi Mi 10 Ultra. Am apucat să testăm şi OnePlus Nord, Huawei P40 Lite 5G şi am asistat la debutul de nicăieri al lui Google Pixel 4a. Toate acestea se reflectă în topurile de mai jos, care par să fie dominate de Samsung şi Xiaomi.

Huawei mai are câte un cuvânt de spus şi mai vedem şi câte o surpriză OnePlus. Mi se pare interesant că primele 3 locuri din topul high end sunt total diferite de luna iulie 2020. Acest top este realizat în baza unui algoritm care ia în calcul accesările voastre, comparațiile realizate pe site, dar și cât de des a fost căutat fiecare telefon pe site-ul nostru. Iată top 10 telefoane high-end în trending pe Mobilissimo.ro în august 2020:

10. Samsung Galaxy S10+

Poate cel mai mare picaj din istoria topurilor noastre se petrece cu acest model. Ce e drept ne-a surprins luna trecută, fiind pe locul întâi datorită comparaţiei cu LG Velvet şi a promoţiilor şi reducerilor. A primit şi One UI 2.0, 2.1 în timp util şi cred că e doar o chestiune de timp până vine şi One UI 2.5. Suferă de mai puţine probleme cu supraîncălzirea decât seria Galaxy S20 parcă şi rămâne redutabil la fotografia şi filmarea selfie, dar şi la acustica stereo. Nuanţele de culoare sunt mai variate decât la seria S20.

9. Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 Pro a coborât în top 2 poziţii, de pe locul 7 pe locul 9 faţă de iulie. Flagship-ul Xiaomi pe anul curent se remarca prin preţul care a picat accelerat în ultima lună. Mereu amintesc că acest telefon are ceva special: separă cele două difuzoare stereo de muzică de cel de convorbiri telefonice. Are şi procesor Snapdragon 865, încărcare la 50W, dar şi încărcare wireless rapidă. Filmarea sa a rămas reper, e bun de vlogging şi nu se descurcă deloc rău nici la fotografii. Văzând cum arată MIUI 12 pot spune că şi la software devine atractiv. E printre puţinele telefoane de pe piaţa cu două camere telephoto la bord pentru zoom, nu doar una.

8. Samsung Galaxy S20

Am lăsat telefonul Galaxy S20 cu medalia de bronz, pe locul 3 în top în iulie şi în august îl găsim pe locul 8. Acesta e cel mai mic şi compact flagship Samsung din anul curent şi cel mai mic flagship până să vină Xperia 5 ÎI şi iPhone 12 să zicem. Are refresh rate de 120 Hz, 5G, Single Take, Pro Video şi a primit şi o parte din funcţiile lui Note 20 odată cu update-ul la One UI 2.5. Mă gândesc la DeX Wireless, Pro Video cu filmare 8K la 21:9 şi Single Take de 15 secunde. Are şi difuzoare stereo şi e foarte comod de ţinut în buzunar de skinny jeans. Şi preţul a scăzut accelerat.

7. Samsung Galaxy S20+

O coborâre de doar un loc are acest Samsung Galaxy S20+, de pe locul 6 în iulie pe 7 în august. E bun pentru cei care consideră S20 Ultra exagerat de mare şi greu şi care vor totuşi un setup de cameră de top. La baterie sta poate cel mai bine din gama S20 testată de noi, mulţumeşte şi ecranul şi cu puţină pricepere şi research poţi cumpăra şi varianta Snapdragon 865, dacă vei căuta cu atenţie şi scapi de throttling şi eventual ai şi autonomie sporită. Şi el a primit actualizarea la One UI 2.54 şi e foarte capabil la zoom, chiar dacă pe hârtie avem doar zoom optic 3X. Bifam şi încărcare wireless, 5G, Pro Video, refresh rate de 120 Hz.

6. Samsung Galaxy Z Flip

Singurul telefon pliabil din top este Samsung Galaxy Z Flip. A coborât de pe locul 5 în iulie 2020 pe locul 6. A primit un boost de popularitate odată cu lansarea versiunii sale 5G, care a primit un CPU mai nou şi noi nuanţe de culoare. Altminteri are acel Flex Mode interesant, adoptat şi pe Galaxy Z Fold 2, dar şi acele moduri de captură “trepied”, pentru momentele când faci turism şi ţi-e ruşine să rogi pe cineva să îţi facă poze. Calitatea capturii foto e undeva între Note 10 şi S20. Are grosul funcţiilor de pe S20 şi e foarte comod, de utilizat închis şi deschis. E net peste Moto RAZR 2019 şi are plusul procesorului Snapdragon versus un Exynos. Culmea e că nici autonomia nu e rea.

5. Samsung Galaxy S20 Ultra

Continuă decalajul cu câte un loc faţă de luna trecută. În iulie flagship-ul Samsung din primăvara era pe locul 4, acum e pe 5. Avem aici un telefon cu zoom digital 100x, optic 5x, cu design uşor de recunoscut şi care a inaugurat funcţii ca Pro Video, Single Take şi filmarea 8K pe telefoanele Samsung. A primit rapid şi One UI 2.5 cu DeX Wireless, Single Take de 15 secunde şi celelalte bunătăţi de la seria Note 20. Pe parcursul anului a tot primit update-uri care au rezolvat neajunsuri cu ecranul, supraîncălzirea, cititorul de amprente. E foarte bun de consumat video, dar şi muzică, e OK şi la gaming dacă ştii să treci prin urechile throttling-ului.

4. Huawei P40 Pro

Flagship-ul Huawei pe anul 2020 a picat 2 poziţii, de pe locul 4 pe locul 2. S-a ieftinit cu câteva sute de lei de la debut şi a primit de la noi demo-uri, tutoriale, detalii despre Petal Search şi More Apps, dar şi o prezentare la nivel de ecosistem. Stă un pic mai bine decât S20 Ultra la captura closeup, stabilizează bine la filmare şi are filtre mai convingătoare la Bokeh. După atâtea şi atâtea luni de lipsa de Play Store şi Google Services ne-am învăţat cu alternativele şi am început să avem şi multiple aplicaţii de banking, râde sharing, ştiri, plăti, hărţi şi altele de gen. Bonus: are Fortnite (installer). Apropo, autonomia bateriei este excelentă şi la captura low light încă e rege.

3. Samsung Galaxy Note 20

Era de aşteptat ca Note 20 să apară în top şi iată modelul mai light, cu spate din plastic şi fără microSD pe locul 3. E atractiv pentru că e puţin mai ieftin, păstrând totuşi noile gesturi de control pentru S-Pen şi nuanţa nouă Mystic Bronze. Are şi încărcare wireless şi certificare IP68, Android 10, One UI 2.5 şi o cameră tripla similară cu cea de pe Galaxy S20. Cititorul de amprente e mai rapid decât pe seria S20, iar ecranul e plat şi are refresh rate de 60 Hz. E mai uşor de mânuit decât modelele cu Ultra în nume şi am văzut câteva recenzii care îl laudă. Arata binişor pe verde, dar e prea modest parcă faţă de Note 20 Ultra.

2. Xiaomi Mi 10 Ultra

Xiaomi Mi 10 Ultra e un new entry în această lună, fiind lansat pe 11 august. A urcat pe locul 2 şi e doar o fantezie şi wishful thinking, pentru că are şanse minime să ajungă în România. E o ediţie specială, aniversara de telefon Xiaomi, cu ocazia împlinirii a 10 ani de existenţa a companiei. Are o grămadă de premiere şi aspecte deosebite: zoom 120X, încărcare la 120W, ecran edge to edge, o versiune cu spate transparent şi lista continuă. vine cu refresh rate de 120 Hz, 5G, WiFi 6, încărcare wireless rapidă, difuzoare stereo. Are şi RAM LPDDR5 şi stocare UFS 3.1 şi şochează prin preţul de 648 de euro.

1. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Locul întâi în luna august 2020 îl ocupa Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Era de aşteptat, fiind cel mai important şi aşteptat telefon lansat în august. A primit rapid şi unboxing şi recenzia noastră, chiar dacă fără mostre low light, în prima fază. Vom reveni cu un long term review. Deşi are zoom digital până la 50X, la nivelul avansat de zoom se descurcă foarte bine, la 20X sau 30X stabilizează imaginea şi curata zgomotul mai bine decât Huawei P40 Pro şi S20 Ultra. Stă mai bine la cititor de amprente, are viu colorat cu refresh rate adaptiv şi o sumedenie de funcţii de productivitate. Evident ele provin de la stylus-ul S-Pen, care are 5 noi gesturi de navigare/control, plus un S Note evoluat. Acesta are organizare acum pe Foldere, recunoaştere scrisul de mână, converteşte în PDF şi PowerPoint, îţi permite să îndrepţi scrisul strâmb, să iei notiţe audio şi să pui “semne de carte” în ele, dar şi să faci captura audio Omnidirecţionala, cu microfon sau cu căşti Bluetooth conectate la telefon. 

Stabilizarea este excelentă şi din toată recenzia colegului Alex am reţinut că are cea mai variată, diversă şi extinsă paleta de nuanţe de roşu de pe piaţă. Păcat că are şi ceva throttling şi supraîncălzire la jocurile intense.

Iată şi locurile 11-15:

 1. Xiaomi Mi 10
 2. Apple iPhone 11 Pro
 3. Poco F2 Pro
 4. Apple iPhone 11 Pro Max
 5. Samsung Galaxy S9

Şi iată cum arată top 10 telefoane nelansate încă în 2020:

 1. Apple iPhone 12
 2. Apple iPhone 12 Pro Max
 3. Apple iPhone 12 Pro
 4. Huawei Mate 40 Pro
 5. Google Pixel 4a
 6. Samsung Galaxy Z Fold 2
 7. Google Pixel 5
 8. Samsung Galaxy S20 Fan Edition
 9. Samsung Galaxy S21+
 10. Nokia 9.3 Pureview

Avem şi un top 10 cu telefoanele midrange (şi super high midrange) ale momentului:

 1. Samsung Galaxy M51
 2. OnePlus Nord
 3. Huawei P40 Lite 5G
 4. Google Pixel 4a
 5. Samsung Galaxy A21s
 6. Huawei P40 Lite
 7. Samsung Galaxy A71
 8. Redmi Note 9 Pro
 9. Samsung Galaxy A51
 10. Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Citeste stirea completa