0 comments

Top 5 producători de smartphone-uri din 2019: Apple, depăşită de Huawei – Adevărul

by on 30 ianuarie 2020
 

Dintre producătorii de telefoane mobile, Huawei a avut cele mai multe dificultăţi de înfruntat în 2019. Conflictul cu guvernul american a făcut ca producătorul din Shenzhen să piardă accesul la aplicaţiile Google, o lovitură puternică pe care Huawei a resimţit-o în special în piaţa europeană, acolo unde a lansat cel mai bun telefon al său, Mate 30 Pro, cu întârziere.

Cu toate acestea, gigantul chinez a reuşit să detroneze Apple şi ale sale iPhone-uri de pe poziţia a doua, arată ultimele rapoarte ale Strategy Analytics, Counterpoint Research şi Canalys. Pe parcursul anului trecut, Huawei a livrat aproximativ 240 de milioane de telefoane, faţă de cele 198 ale celor de la Apple.

Evident, principalul atu al Huawei a fost piaţa din China, care ar fi reprezentat 60% din vânzările totale ale companiei, aducând şi o creştere în numărul total de dispozitive vândute în 2019 de 17% faţă de anul anterior.

Pe prima poziţie în top s-a situat din nou Samsung, cu aproape 300 de milioane de terminale vândute. Xiaomi şi Oppo au completat top 5, la o diferenţă destul de mică: 125 de milioane de terminale pentru Xiaomi şi 120 de milioane pentru Oppo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste stirea completa