0 comments

Tot ce a prezentat ASUS la Gamescom 2019: plăci de bază de gaming, monitoare ROG Strix, mouse-uri Chakram şi căşti – GadgetZone.ro

by on 23 august 2019
 

Săptămâna care se încheie a stat sub semnul lui Gamescom 2019, unul dintre cele mai importante evenimente de gaming ale anului. Pe lângă jocurile prezentate acolo, am văzut şi ceva debuturi hardware, precum cele ce au stat sub brandul ASUS. E vorba despre plăci de bază, monitoare, mouse-uri şi căşti. Le detaliem mai jos.

Evenimentul organizat de ASUS la Gamescom s-a numit Intelligent Evolution, având rolul de a prezenta cele mai recente inovaţii din zona ASUS Design Thinking. E vorba despre produse realizate cu aportul şi cu feedback-ul gamerilor. 7 produse bazate pe acest concept au văzut lumina zilei la eveniment.

Pe listă se află următoarele:

  • placa de bază ROG Rampage VI Extreme Encore
  • placa de bază ROG Strix X299-E Gaming II
  • monitorul ROG XG43UQ de 43 inch
  • monitorul ROG Strix XG27UQ de 27 inch
  • monitorul ROG Strix XG17 de 240 Hz
  • mouse gaming ROG Chakram
  • căşti wireless pentru jocuri ROG Strix Go 2.4

ROG Rampage VI Extreme Encore

Placa de bază ROG Rampage VI Extreme Encore este gândită pentru performanţa în cazul sistemelor asamblate individual. E gândită pentru overclockeri şi tinkereri şi are 16 stagii de alimentare şi design termic cu radiator activ cu două ventilatoare integrate pentru VRM, un radiator de aluminiu pentru zona PCIe M2 şi o placă din aluminiu pentru ranforsare.

Vine şi cu conexiuni de ultimă oră, precum USB 3.2 Gen 2X2 (Type-C), WiFi 6, LAN 10 Gbps şi OLED LiveDash color de 1.77 inch

Placa de bază ROG Strix X299-E Gaming II

Acest model este gândit iarăşi pentru overclockeri şi pentru cei care vor funcţii high end. Are 12 stagii de alimentare şi ventilator preinstalat de 40 de mm, plus un design arătos. Are un capac I/O cu design unic, în două straturi, cu logo ROG gravat cu laserul. Are 3 sloturi M.2, Intel WiFi 6 şi Ethernet Realtek 2.5 Gbps. Vine la rândul său cu panou LiveDash OLED de 1.3 inch şi generaţie nouă de conectori RGB adresabili.

Monitorul de gaming ROG Strix XG43UQ DSC

Secretul acestui produs este tehnologia Display stream Compression (DSC), un standard de compresie pentru transportul de fluxuri video de rezoluţie foarte înaltă de-a lungul unei singure interfeţe, la viteze înalte, fără ca imaginea să aibă de suferit. Avem parte de suport pentru rata de refresh variabilă (VRR) şi HDR, pe o singură conexiune. Acesta este un monitor cu rezoluţie 4K şi rata de refresh 144 Hz printr-o singură conexiune DisplayPort 1.4.

Ecranul de 43 inch este compatibil DisplayHDR 1000 şi suportă 90% din spectrul de culoare DCI-P3.

Monitorul de gaming ROG Strix XG27UQ DSC

Încă un monitor 4K, ROG Strix XG27UQ vine cu rată de refresh de 144 Hz, pentru sesiuni de gaming fluide. Are panou IPS de 27 inch cu tehnologie Quantum Dot, pe care o găsim pe televizoare. Are compatibilitate cu DisplayHDR 400 şi acoperire de 90% a spectrului de culoare DCI-P3.

Monitorul portabil de gaming ROG Strix XG17 cu trepied ROG

Iată ceva ce nu vezi în fiecare zi: un monitor portabil de gaming marca ROG. Are şi un trepied special ROG şi e clar gândit pentru echipele eSports, cu jucători competitivi mereu în mişcare. La bază se află un panou portabil de gaming de 17.3 inch IPS Full HD, cu rată de refresh de 240 Hz şi timp de răspuns de 3 ms. Cântăreşte doar 1 kilogram şi are propria baterie, ce îi asigură până la 3 ore de funcţionare la 240 Hz.

Are şi încărcare rapidă şi vine cu Adaptive Sync. Trepiedul său permite reglarea la diferite unghiuri şi înălţimi, fiind ideal pentru multiple scenarii de joc.

Mouse-ul de gaming ROG Chakram

ROG Chakram este un mouse de gaming cu încărcare wireless şi cu design ergonomic. Are şi joystick integrat pentru un control mai bun. Încărcarea prin cablu a acestui dispozitiv timp de 15 minute oferă energie suficientă pentru până la 12 ore de joc. Joystickul este programabil, iar la bord avem un senzor de 16.000 DPI. Puteţi opta pentru conectivitate cablată, Bluetooth şi 2.4 GHz.

Sunt şi capace magnetice detaşabile, design cu socket cu fixare prin apăsare pentru comutatoare şi un ecuson personalizabil. Avem şi buton pentru comutare DPI şi sincronizare a iluminării prin Aura Sync.

Căștile de gaming ROG Strix Go 2.4 wireless

ASUS a mai lansat la Gamescom 2019 şi perechea de căşti ASUS ROG Strix GO 2.4 wireless, primul set de căşti wireless care se poate folosi cu Nintendo Switch în modul portabil. Merge şi cu telefoane mobile şi PC-uri, iar căştile se conectează via adaptor wireless USB-C de 2.4 GHz (inclus). Are o latenţă mai mică decât o conexiune Bluetooth clasică.

Au şi difuzoare de 40 mm şi certificare Hi-Res, plus o cameră ermetică marca ROG pentru reproducere audio fidelă. Cântăresc doar 290 de grame.

Citeste stirea completa