0 comments

Trucuri de la un fotograf renumit și performanța camerei Ultra Vision Leica pentru selfie de 100K likes cu Huawei P40 Pro – jurnal.md

by on 8 iulie 2020
 

Probabil nu doar o singură dată te-ai surprins făcând scroll pe rețelele de social media, dând like-uri unor fotografii reușite, în special selfie-urilor luminoase și clare, pe care ți le dorești și tu, dar pe care nu știi cum să le realizezi.


Sursa foto: facebook.com/HuaweiMoldova

Transformă acest vis în realitate! Dacă ai crezut că în spatele lor stă un echipament super revoluționar sau că problema e că nu ești destul de fotogenic, renumitul fotograf Kristian Dowling spulberă aceste mituri.

În prezent, pentru a fotografia ca un profesionist, nu mai trebuie să deții un DSLR. Spre exemplu, progresele realizate în domeniul fotografiei mobile cu Huawei P40 Series îi permit fiecărui utilizator să se bucure de fotografii reușite. Cu trucurile lui Kristian Dowling, vei realiza selfie-uri perfecte cu vârful de gamă Huawei P40! Aceste sfaturi utile pentru folosirea camerei smartphone-ului pot transforma o fotografie normală într-una profesională.

facebook.com/HuaweiMoldovafacebook.com/HuaweiMoldova

Cum obții un selfie perfect, fără niciun efort? Huawei P40 Pro își face foarte bine treaba, tu trebuie să fii atent doar la câteva detalii

Social Media oferă o diversitate de platforme de socializare și divertisment, iar într-o lume în care oamenii își doresc să facă totul singuri, este normal să prefere să își facă și pozele singuri. Este era selfie-urilor, așa că trebuie să învățăm cum să o reprezentăm cu succes!

Nu cred că există statistici în acest sens, dar presupun că selfie-urile (cunoscute anterior ca autoportrete) sunt imaginile cele mai realizate în ziua de azi. Sunt întrebat adesea cum s-a schimbat fotografia față de momentul în care am început, acum 27 de ani. Răspunsul meu este simplu – imaginile se referă mai mult la interior decât la exterior.”, spune Kristian Dowling, fotograf profesionist.

facebook.com/HuaweiMoldovafacebook.com/HuaweiMoldova

Deci, unde se încadrează Huawei P40 Pro în această ecuație?

În primul rând, Huawei P40 Pro este echipat cu o tehnologie performantă, așa cum demonstrează și modulul mare de cameră Ultra Vision de pe spate. În același timp, pe partea din față, găsim un sistem de cameră duală mai subtil, conturat sub forma unei sfere atunci când ecranul este pornit.

Acest sistem găzduiește o cameră IR Depth, un senzor de lumină ambientală și de proximitate și camera principală AF (autofocus) de 32 MP, care realizează selfie-uri clare și videoclipuri 4k la 60 fps (cadre pe secundă). Calitatea este spectaculoasă pentru o cameră frontală, afișând detalii super clare precum sprâncenele, strălucirea ochilor și trăsături faciale care sunt adesea estompate pe majoritatea smartphone-urilor. Camera IR creează o profunzime de câmp mai naturală, în care subiectul iese în evidență pe un fundal care nu este focalizat. Nimeni nu face asta mai bine decât HUAWEI, având în vedere că au perfecționat această tehnologie încă de la smartphone-ul P9.

facebook.com/HuaweiMoldovafacebook.com/HuaweiMoldova

Selfie cu self-timer. 3, 2, 1, zâmbește!

Camera selfie poate fi activată apăsând iconița camerei de lângă butonul de declanșare în oricare dintre modurile Noapte, Portret, Foto sau Video. Pentru a realiza o fotografie, trebuie doar să apeși butonul sau să glisezi sus-jos pe butonul de volum.

Kristian Dowling recomandă setarea cronometrului la 2/5/10 secunde, pentru a configura și încadrarea înainte de fotografiere și pentru a evita mișcarea camerei în timpul activării butonului. Odată ce acesta este activat, cronometrul va afișa o numărătoare inversă mare pe ecran, astfel încât să știi cât timp ai înainte ca fotografia să fie făcută.

Dacă folosești modul Foto, camera va recunoaște automat fețele și va trece la modul Portret, și va afișa opțiuni pentru „beauty” și „effects”. Iconița „beauty” oferă trei opțiuni pentru netezirea pielii, conturul feței și ajustarea tonului pielii. Efectul de „beauty” poate fi dezactivat, cu opțiunea de a adăuga mai târziu aceste efecte, alături de funcțiile de editare integrate.

facebook.com/HuaweiMoldovafacebook.com/HuaweiMoldova

Cum devii un profesionist în controlul luminii?

Focalizarea și lumina pot fi controlate și pe camera frontală la fel de bine precum pe cea principală. Există două modalități de a face acest lucru. Atinge ecranul în locul unde vrei să focalizezi și glisează în sus și în jos iconița în formă de soare pentru a controla expunerea și luminozitatea. Atinge și menține focalizarea și mută iconița în formă de soare pe ecran pentru a regla expunerea.

Pentru fotografierea în lumină scăzută, Huawei P40 Pro oferă multe funcții, dar pentru acele situații în care nu este suficientă lumină pe tine, există o „opțiune lumină” care poate fi pornită/oprită sau lăsată în modul auto. Aceasta se realizează apăsând iconița lumină din bara de sus, iar când este activată ecranul se aprinde pe margini pentru a te lumina. Este o funcție excelentă pentru situații de lumină foarte scăzută sau în care dorești să umpli umbre.

Popularitatea selfie-ului este la cel mai ridicat nivel din toate timpurile, iar camera frontală a lui P40 Pro este despre tine. HUAWEI abordează direct nevoia de selfie-uri mai bune prin îmbunătățirea fiecărei generații, iar acolo unde standardul de piață este în jur de 8-12 MP (Megapixeli), HUAWEI a mers până la 32 MP, permițând mai multe detalii și capacitatea de a decupa imaginea, dacă este nevoie, păstrând în continuare o înaltă definiție. Un lucru care m-a impresionat cu adevărat a fost capacitatea camerei de a reda HDR, în special atunci când se fotografiază în umbră, cu fundaluri foarte luminoase sau în direcția soarelui.”, concluzionează Kristian Dowling.

Huawei P40 Pro este prezent pe piața din Republica Moldova din luna iunie și, pe lângă caracteristicile despre care ți-am povestit mai sus, dispune și de multe alte capacități care-ți vor fi utile în activitatea zilnică: o baterie puternică, un afișaj viu și colorat, un ecran extins, dar și magazinul Huawei AppGallery preinstalat, din care îți poți descărca toate aplicațiile de care ai nevoie.

Facebook, Instagram, Snapchat, Tidal sau Deezer sunt doar câteva nume de top prezente în biblioteca virtuală. Ele pot fi descărcate gratuit pe noul Huawei P40 Pro, printr-un simplu clic.

facebook.com/HuaweiMoldovafacebook.com/HuaweiMoldova

Tip&Trick: Pentru a naviga și mai ușor printre aplicațiile populare disponibile în Huawei AppGallery, poți utiliza soluția MoreApps, creată de o comunitate de dezvoltatori. O poți descărca tot din AppGallery și îți oferă posibilitatea de a sorta rezultatele, fie în funcție de popularitate sau de categorie (divertisment, educație, navigație, social media), fie în ordine alfabetică.

Pentru mai multe detalii, fă click pe această pagină de Facebook.

Citeste stirea completa