0 comments

Trust CADA (GXT 890) – O tastatura mecanica RGB la pret decent, dar cu aspect premium

by on 19 iulie 2018
 

Trust Gaming este o companie care a evoluat repede pe piata de periferice din Romania. Am tot testat produse de la ei, si de fiecare data ne-au surprins prin abordarea de design si prin imbunatatirea constanta a calitatii acestora.Un alt periferic recent aparut este tastatura CADA GXT 890.

Trust CADA este o tastatura mecanica, cu iluminare RGB si constructie tipica perifericelor de gaming. Asteptam de mult o tastatura mecanica de la acest producator, asta dupa ce am testat de-a lungul timpului mai multe semi-mecanice. Tastatura este silentioasa, cel putin pentru una mecanica, deoarece utilizeaza switchuri lineare, nu tactile.

Ca utilizator de tastatura cu switchuri tactile Cherry Blue, trecerea la una cu Outemu Red este cel putin ciudata. Nu pentru switchurile sunt Outemu, ci pentru ca nu mai aud acel click specific la apasarea tastei.  Trust Cada este totusi o tastatura de buget, pretul fiind sub 300LEI, asadar sa nu avem asteptari ca de la o tastatura scumpa. Chiar si in aceste conditii, Trust incearca sa ofere tot ce este mai bun in acesti bani, astfel avem o constructie solida, in care este inclusa o parte frontala din metal.

Zgomotul tastelor este dat de plasticul din care acestea sunt produse, asadar nu sunt total silentioase, asa cum se intampla atunci cand alegem o tastatura pe baza de cauciuc. Daca ati incercat sau stiti Razer BlackWidow, ei bine, Trust GXT 890 are un design asemanator. Asadar o tastatura ieftina, dar cu un design premium.

Partea interesanta este evident iluminarea RGB. Fiecare tasta este iluminata individual de LED-uri RGB ce pot fi controlate dupa bunul plac prin intermediul softului dedicat. Din soft putem seta jocuri de lumini, intensitatea luminoasa si putem crea profile personalizate. Iluminarea este buna, iar tastele sunt amplasate putin peste nivelul carcasei, astfel obtinem un efect luminos mai interesant. Am testat tastatura cateva zile si am avea de reprosat doar faptul ca nu dispune de porturi USB si mufe pentru casti si microfon.