0 comments

Trust GXT 188 Review – Senzor bun si iluminare RGB in bani putini!

by on 8 iunie 2018
 

V-am obișnuit cu review-uri la periferice pentru gaming din toate categoriile de preț, dar pentru cei care vor o variantă cât mai economică și accesibilă, vă prezentăm un mouse de gaming de la Trust și anume modelul GXT 188 Laban.

Trust GXT 188 Laban  costă în jur de 170 LEI și vine echipat cu un senzor performant produs de către Pixart 3360. Evident, în același preț intră și RGB-ul!

GXT 188 este un mouse destul de ușor, cam de 113 grame, deși personal îi prefer pe cei care sunt mai grei sau care oferă greutăți opționale. Forma este simplă și ergonomică, cu acces rapid la schimbarea DPI-ului. Pe lateral, se regăsesc două butoane care au rol de back și foward.

Finisarea în partea superioară este mată, de culoare neagră. La suprafață, nu are cauciuc pentru grip, dar acesta nu alunecă din mână, chiar și în aceste condiții.

Senzorul Pixart 3360 oferă precizie și viteză chiar și în cazul mișcărilor bruște. Senzorul oferă până la 15000 DPI, dar nu a fost necesar să utilizăm mai mult de 1200 DPI cu 1000Hz polling rate. Din soft se poate ajusta sensibilitatea DPI în pași de câte 50. Polling rate-ul poate fi ajustat și el în pași de câte 100Hz, începând de la minim 125Hz.

Mouse-ul  GXT 188 se simte bine în mână, dar depinde de gusturi.  Cablul de conexiune are o lungine de 180cm, iar la exterior este protejat de un strat de cauciuc.

Din soft avem acces la cinci profile care se salvează în memoria mouse-ului. Pentru fiecare profil avem acces la setările de performanță, DPI, DPI Precision, Report Rate, Acceleration și Scroll Speed; din păcate, lipsește opțiunea pentru setarea lift off-ului. În tabul Effect ni se permite acces la setările de luminozitate, rapiditatea de flash, culoarea luminii și tipul de efect. Iar în tabul Button putem seta macro-uri.

Per total, ne încântă acest mouse de buget și îl recomandăm celor care doresc un șoricel cu RGB stilat și bun.