0 comments

Tudorel Toader cere REVOCAREA lui Augustin Lazăr

by on 24 octombrie 2018
 

Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general al Romaniei. Dupa o intalnirea de o ora in care a prezentat 20 de puncte pe care sa le impuna lui Lazar, Toader a anuntat ca trimite raportul de evaluare la CSM.

”Concluzii. Revenire la normalitatea. Concluzia este aceea a necesitatii de revenire la normalitate. Asta inseamna cunoasterea si respectarea competentelor constitutionale, legale si in acelasi timp o interpretare si aplicare a legii in baza principiului loialitatii constitutionale. Loialitatea e definita foarte coerent si frumos printr-o bogata jurisprudenta a CCR. Sigur ca mai exista o concluzie. Aceea de a ramane in limitele, nu numai a competentelor si loialitatii, ci si a bunei cuviinte. Prin urmare, consideram ca actele si faptele enumerate in raport, de netolerat in statul de drept, demostreaza ca activitatea lui Augustin Lazar contravine obligatiilor legale. In aceste conditii nu se mai poate sustine ocuparea functiei de conducere din cadrul Ministerului Public.

Declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar. Solicitarea va fi transmisa in seara asta catre procurorii CSM in vederea analizei si elaborarii avizului consultativ, precum si Presedintelui Romaniei pentru a decide competentele legale ce ii revin.”

a declarat Tudorel Toader.