0 comments

UGO SIROCCO (UDR-1173) – O drona de buget, perfecta pentru distractie!

by on 22 mai 2018
 

Dronele sunt acele „jucarii” zburatoare echipate (sau nu) cu o camera care poate filma si fotografia, cu exceptia celor din armata, care vin bonus si cu cateva rachete atasate.

Zona foto-video a fost schimbata radical in ultimii ani datorita acestor drone accesibile publicului larg. Cele din zona de prosumer incep pe la 2000LEI si se duc catre mii de euro, dar nu oricine este doritor sa dea atatia bani pe o droana… doar pentru distractie. UGO SIROCCO (UDR-1173) in schimb, este o drona accesibila pentru oricine, ea avand un pret de sub 500LEI!

Aceasta vine echipata cu o camera capabila de filmare la rezolutie de 1280×720 pixeli, si se descurca bine pe timp de zi. Aceasta are posibilitatea de a transmite imaginile in timp real prin WiFi, lucru care va permite sa utilizati ochelarii VR pe telefon pentru o experienta… complet diferita. Camera poate filma direct pe card, asadar daca nu ai o conexiune instabila, imaginile vor fi totusi in siguranta. Drona poate fi utilizata imediat ce o scoateti din pachet si va recomandam sa atasati si protectiile pentru elice, mai ales daca nu ati mai pilotat o drona pana acum. Drona este gandita pentru spatii exterioare, iar raza acesteia este de 100m. Pentru aceasta drona nu este nevoie de un permis special, deoarece are sub 500g si zboara la o inaltime de sub 500m. Camera poate filma cu 30 de cadre pe secunda.

Drona are o multime de functii interesante, precum aterizare si decolare automata, posibilitatea de follow flight path, care se poate seta de pe telefon si posibilitatea de auto hover, care permite levitarea in pozitia dorita. Pentru echilibrarea in aer aceasta utilizeaza un giroscop cu 6 axe.

In pachet mai regasim o telecomanda, care are si suport pentru telefon.  Autonomia de zbor este de 10-12 minute in functie de conditiile de vant si de viteza cu care zburati. Viteza maxima de zbor este de 18KM/h, suficient de mare pentru a va distra cu prietenii si pentru a crea imagini interesante. Telecomanda necesita trei baterii de tip AAA, iar drona dispune de un acumulator de 900mAh care se poate schimba, iar reincarcarea sa dureaza cam 120 de minute.

Faptul ca aceasta se poate inlocui repede, este un avantaj deoarece puteti cumpara unele extra pentru a va putea distra mai mult. Drona este recomandata pentru persoanele care au peste 14 ani, asadar nu incercati sa o faceti cadou cuiva care nu o pot controla.

Ne place la acest model ca este foarte compact, astfel va putea fi transportat foarte usor si ca are un pret accesibil pentru oricine doreste sa se initieze in pilotarea unei drone.