0 comments

Un dezvoltator american a pârât Apple la UE pentru practici abuzive; Începe o investigaţie – Mobilissimo.ro

by on 22 septembrie 2020
 

Apple a început să alieneze tot mai mulţi dezvoltatori de aplicaţii şi jocuri, iar cel mai nou nume de pe listă este Blix. Compania americană a trimis o scrisoare Comisarului Antitrust de la UE, Margrethe Vestager, în care descrie practicile abuzive Apple.

În ultima lună firma din Cupertino şi-a pus în cap Epic Games, Facebook, WordPress şi alte câteva nume mari. Bătălia cu Epic Games continuă în tribunale, după ce creatorul lui Fortnite a avut jocul scos din App Store şi a dorit să fenteze achiziţiile din aplicaţie ale căror venituri s-ar fi dus spre Apple în proporţie de 30%.

Cât despre Blix, dezvoltatorul din SUA speră ca UE să investigheze şi să sancţioneze Apple. UE investighează deja creatorul lui iPhone pentru App Store şi politicile sale, dar şi pentru Apple Pay. Comisionul de 30% pe care Apple îl cere îi nemulţumeşte pe mulţi dezvoltatori de aplicaţii, cu toate că şi Google are aceleaşi cerinţe.

Blix a mai dat în judecată Apple în SUA anul trecut, afirmând că gigantul american îşi împinge în față propriile aplicaţii şi dacă există softuri rivale le downgradează şi ascunde în Store. Spre exemplu dacă ai un client de email el este “ascuns” în App Store pentru a promova Apple Mail. La fel şi cu browserele pentru a promova Safari.

În scrisoare Blix scrie că App Store nu este o platformă concurenţială corectă şi că dezvoltatorii nu sunt trataţi în mod egal, mai ales când îi fac concurență lui Apple. Mă gândesc că şi soluţii de productivitate sunt împinse în spate pentru a promova Pages, Numbers şi Keynote. Dacă se găsesc destule dovezi, Apple ar putea fi obligată să îşi schimbe practicile şi să fie amendată.


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! 🙂

Citeste stirea completa