0 comments

Un nou Apple laptop. Zvonurile spun că ar putea fi cel mai ieftin model lansat până acum de către companie – Adevărul

by on 11 septembrie 2020
 

Este cert faptul că nu sunt neapărat cele mai ieftine device-uri de pe piaţă, dar cu siguraţă au ceva aparte. Pentru cei ce sunt dispuşi să investească, un Apple laptop poate deveni modelul preferat. 

Ceea ce se zvoneşte, însă, este că compania americană se pregăteşte să lanseze un nou Apple laptop care va fi bazat pe o arhitectură ARM. Pentru cei ce nu cunosc, ARM sau Acorn RISC Machine, este o arhitectură de microprocesoare de tip RISC de 32-bit şi 64-bit. Este una dintre cele mai utilizate tipuri de arhitecturi pentru calculatoare datorită performanţei ridicate, consumului scăzut de energie şi a costurilor şi dimensiunilor reduse. Se utilizează în mod special în cazul smartphone-urilor, super computerelor, serverelor sau sistemelor înglobate. A fost introdusă de către Acorn Computers şi dezvoltată, ulterior, de către ARM Holdings. 

De asemenea, acesta ar putea fi cel mai ieftin model de MacBook, având un preţ de 800 de dolari, mai mult sau mai puţin, pentru varianta de 12 inch. Pentru MacBook Pro 13, s-ar mai putea adăuga undeva la 300 de dolari. 

Se speculează că aceste noi Apple laptop vor fi lansate la evenimentele din octombrie pentru lansarea noului iPhone 12. Ca şi în cazul noilor laptop-uri, şi în cazul noilor smartphone-uri se speculează că vor avea un preţ mult mai mic. 

Apple doar ce a reactualizat acum 6 luni de zile MacBook Air, iar un lucru este sigur: compania nu ar lansa un nou device decât dacă acesta reprezintă, în mod evident, o schimbare în dinamica modelelor existente deja. Să sperăm doar că un preţ scăzut nu va însemna că performanţa laptop-ului va fi afectată.

Cum zvonurile circulă mereu, s-ar specula că există posibilitatea ca evenimentul din octombrie să se amâne până în noiembrie sau chiar până în anul viitor. Ceea ce este sigur este că compania sigur nu va anunţa cea mai mare schimbare pe care o suferă MacBook-urile în ani de zile printr-un counicat de presă, deci posibilitatea ca un eveniment să aibă loc este foarte mare. 

Mulţi iau în considerare organizarea evenimentului în anul ce urmează. Inclusiv cei de la ”Forbes” iau în calcul acest lucru, iar unul din factorii principali ai acestei decizii poate fi chiar virusul Covid-19. Compania ar fi promis oricum lansarea unui Apple laptop cu procesor ARM până la sfârşitul anului 2020, dar acest lucru nu înseamnă că planurile nu se pot schimba. Această perioadă este incertă şi ambiguă, iar firmele trebuie să acorde mai multă atenţie fluctuărilor economice, trebuie să gândească strategii de marketing şi să cerceteze piaţa cu mult mai des decât o făceau înainte. 

Dacă cei de la Apple se decid să lanseze primul laptop cu procesor ARM, trebuie să se asigure că funcţionează exemplar. Acest nou model va fi o prim-impresie ce va reprezenta un punct de plecare pe viitor, iar compania trebuie să se asigure că feedback-ul este unul pozitiv, iar că lumea îşi va aduce aminte de acest device ca fiind o reuşită. Deci, în principiu, indiferent de cât timp va dura ca acest nou model de laptop să fie lansat, este destul de sigur că Apple îşi va lua suficient timp încât să aducă pe piaţă un produs bun. 

Cum toate acestea sunt încă la stadiul de zvonuri şi nu putem fi siguri de lansarea noului Apple laptop în octombrie, noiembrie sau nici măcar în primăvara anului viitor, trebuie să luăm în considerare toate posibilităţile. Momentan, putem doar aştepta şi urmări paşii pe care Apple îi va face în legătură cu lansarea acestui model şi nu putem decât spera că acest lucru va fi cât de curând.

Citeste stirea completa