0 comments

Un prototip misterios de telefon Huawei cu ecran edge to edge a apărut la conferinţa Harmony OS (Hands on video) – Mobilissimo.ro

by on 14 august 2019
 

Întotdeauna e bine să fii cu ochii în 4 la conferinţele pentru dezvoltatori, pentru că poţi vedea prototipuri de terminale nelansate încă. Fix asta s-a întâmplat la HDC 2019, conferinţa Huawei unde au fost prezentate EMUI 10 şi Harmony OS. A apărut acolo un prototip inedit, pe care îl analizăm mai jos.

Din păcate în acest moment avem doar un GIF cu el şi cam atât, nu cunoaştem prea multe detalii. Ce remarcăm totuşi e că are  un ecran edge to edge, cel puţin la prima vedere şi vine cu cititor de amprente integrat în ecran. M-aş hazarda să zic că nu rulează Android, cel puţin din secunda cât pot vedea homescreen-ul, deci ar putea fi un device cu Harmony OS.

Huawei

Huawei a anunţat deja primul dispozitiv cu Harmony OS şi e vorba despre un televizor, Honor Vision. Pe telefoane OS-ul nu a ajuns încă, pentru a evita problemele cu Google, deşi sunt voci care spun că Harmony ar veni pe Mate 30 Lite. Revenind la acest terminal, se pare că avem aici un device cu ecran edge to edge IPS LCD şi nu unul OLED, care ar fi ceva mai limitat la integrarea de cititoare de amprente.

Nu putem decât să ne gândim că Huawei a colaborat iar cu chinezii de la BOE, care i-au oferit acest panou. Ştiam că BOE testase deja un ecran LCD cu integrarea acestui senzor pentru amprente. Producţia în masă avea să debuteze chiar în a doua jumătate a acestui an. Acest device ar putea fi orice, de la un prototip de Huawei P40, la Mate 30 Pro, un Honor Magic 3, Honor View 30 sau altele de gen.

Diagonala nu pare extrem de mare totuşi… Concluzia pe care o tragem aici e că Huawei are un partener de nădejde în BOE Display în acest moment.

Citeste stirea completa