0 comments

Un tablou Banksy, scos la licitație în beneficiul serviciilor de sănătate britanice, vândut la un preț record

by on 23 martie 2021
 

Un tablou Banksy care înfățișează un băiețel jucându-se cu o păpușă infiermieră pe post de super erou, în detrimentul lui Batman şi Spider-Man, a fost vândut la licitație cu 19,45 de milioane de euro, stabilind un record pentru artistul stradal, relatează Reuters și AFP.

”Game Changer”, care a fost prezentat în luna mai a anului trecut la Spitalul Universitar Southampton, este un omagiu adus angajaților din NHS – serviciul public de sănătate britanic.

Lucrarea de artă în negru și alb înfățișează un băiețel ridicând o asistentă de jucărie care are brațul întins și o pelerină, în timp supereroii tradiționali Batman și Spider-Man stau într-un coș.

Pusă în vânzare marţi de Christie’s, tabloul a fost vândut cu 19,45 de milioane de euro, un record mondial la licitație pentru Banksy, potrivit Christie’s.

Tabloul era estimat la 2,9 – 4 milioane de euro. Christie’s a spus că încasările se vor îndrepta spre „sprijinirea bunăstării personalului și pacienților din Spitalul Universitar din Southampton”.

Vânzarea a avut loc marți, când britanicii din toată țara au marcat un an de când prim-ministrul Boris Johnson a ordonat națiunii să intre în primul lockdown.