0 comments

UPDATE Liberalii vor să le facă plângere penală lui Dăncilă și Teodorovici. Cîțu: Este un fapt penal că premierul a anunțat că nu și-a asumat bugetul / Dăncilă: Dacă așa vor să dărâme Guvernul, nu e constructiv

by on 11 iunie 2019
 

Liberalii vor să depună plângere penală pe numele premierului și ministrului de Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu susținând că „este penal” că șefa Guvernului nu și-a asumat bugetul. “Dacă PNL vrea să dărâme Guvernul prin plângeri penale, atunci acest lucru nu este constructiv”, a fost reacția premierului Viorica Dăncilă.

​”După cum stiți când s-a făcut bugetul am cerut premierului și ministrului de Finanțe să-și asume bugetul pe propria răspundere. Acum două zile doamna Firea ne-a anunțat că Viorica Dăncilă nu și-a asumat bugetul și chiar premierul a recunoscut ieri că nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 și nu și-l asumă. Este un fapt penal că premierul a anunțat că nu și-a asumat bugetul și că avem în Parlament un buget neasumat de șefa Guvernului”, a declarat senatorul PNL Florin Cîțu, pentru HotNews.ro.

Întrebată de jurnaliști, într-o conferință de presă, despre intenția PNL de a depune plângere penală pe numele său, Viorica Dăncilă a spus că dacă așa vor să dărâme un Guvern, prin plângeri penale, nu este constructiv.

“Eu cred că e un mod defectos să spun de a aborda problemele. Eu cred că oamenii nu se așteaptă la plângeri penale. Se așteaptă la variante pentru guvernare, idei. Dacă așa vor să dărâme un Guvern prin plângeri penale, nu este constructiv”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

Viorica Dăncilă a fost întrebată și despre o scrisoare a ministrului finanțelor, transmisă în aprilie, către principalii ordonatori de credite, și prin care solicită „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”. Documentul a fost prezentat de senatorul USR Vlad Alexandrescu.

“Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern. Eu știu că tăierile de salarii sunt atributul PNL, care a și anunțat public. În niciun caz nu ne punem problema tăierilor de salarii. Am văzut afirmațiile domnului Orban. Probabil că au încurcat declarațiile unii, în care spunea că vor să tai la IT-iști, că vor să reducă personalul”, a afirmat Dăncilă.