0 comments

UPDATE Ședință tensionată la PNL. Liberalii votează excluderea lui Ludovic Orban din partid/ Oamenii lui Cîțu l-au atacat pe fostul președinte al liberalilor

by on 12 noiembrie 2021
 

Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național.

UPDATE 12:04 Astăzi, Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la Guvern. Decizia de azi mă face un om liber.

UPDATE 11:51 BEX a decis cu 31 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 2 abțineri, excluderea lui Ludovic Orban din PNL

UPDATE 11:41 Apropiații lui Florin Cîțu îl atacă la scenă deschisă pe Ludovic Orban. Florin Roman, Dan Vîlceanu și Pavel Popescu sunt printre ei. Orban a propus să se supună la vot propunerea de excludere a asa din PNL. Votul a început.

„Spuneați că soții sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți e grobian acum. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea premier iar președintele, îi faceati curat în casă, îi umpleati si butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs și Ciolacu”, i-a spus Roman lui Orban.

„Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie”, i-a spus și Dan Vîlceanu.

––––––––––-

„Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunța în BEX. Nu e vorba despre persoana lui Ludovic Orban. Orice membru încalcă statutul trebuie să suporte consecințe. Aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă și Daniel Zamfir”.

În replică, Ludovic Orban a spus că-i va cere din nou demisia lui Florin Cîțu. „O să-i spun dlului Cîțu că nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, darămite PNL”, a spus fostul șef al PNL.

El a criticat din nou PNL și pe președintele Klaus Iohannis, pentru „amantlâcul jenant cu PSD”.

Fostul președinte al PNL face planul pentru un nou partid. „Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român. (…) Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a scris Orban pe Facebook, la începutul săptămânii.

Recent, Orban a declarat că noul partid pe care-l va face dacă drumurile sale și ale PNL se vor despărți se va numi Forța Liberală sau Forța Națională Liberală.