0 comments

USR cere demiterea lui Florin Roman pentru plagiat și pentru că ar fi mințit că a scris o carte / Cioloș: „Circulă o vorbă prin târg că PNL e un PSD mai puțin descurcăreț”

by on 9 decembrie 2021
 

USR cere demiterea ”de urgență” a ministrului digitalizarii, Florin Roman, acuzat că și-a plagiat lucrarea de masterat și că a mințit că a scris o carte.

”Ce încredere ar mai putea avea românii în acest minister și, de fapt, în întregul guvern, știind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizarea României? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman și alți foști prim-miniștri sau miniștri să diminueze gravitatea faptei și el trebuie sancționat.”, spune formațiunea de opoziție.

„Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puțin descurcăreț. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate”, declară liderul USR, Dacian Cioloș.

”Practic, e pe același calapod cu Laura Vicol și cu Marian Neacșu, cu diferența că nu a cerut desființarea DNA și nu are încă o condamnare penală. În rest, același CV și aceeași dorință de a parveni fără niciun fel de calitate profesională.

Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a mai spus Cioloș.