0 comments

USR: În educație domnește haosul. E cazul ca responsabilii pentru această situaţie să îşi prezinte demisia, dacă există onoare

by on 14 septembrie 2020
 

Reprezentanții USR critică dur Guvernul pentru modul în care a gestionat începerea școlii, spunând că în sistemul de educaţie “domneşte haosul” şi că este cazul ca “responsabilii pentru această situaţie să îşi asume vina şi, dacă există onoare, să îşi prezinte demisia”.

Reprezentanții USR semnalează că există încă peste 800 de școli cu toaleta în curte și fără apă curentă, în timp ce cele peste 250.000 de tablete de care se tot vorbește de luni bune sunt, în continuare, doar un vis frumos și nu este rezolvată nici problema conectării tuturor școlilor la internet. Ei maia acuză că scenariul după care funcționează școlile se schimbă de la o zi la alta, iar triajul epidemiologic este, în continuare, mai mult un deziderat, în condițiile în care nu există în unitățile de învățământ suficiente cadre medicale.

“La șase luni de la declanșarea pandemiei și în ciuda promisiunilor repetate constant peste vară cum că școlile vor fi bine pregătite pentru noul an școlar și pentru predarea online, în sistemul de Educație domnește haosul. Este cazul ca responsabilii pentru această situație să-și asume vina și, dacă există onoare, să-și prezinte demisia. (…) Elevii, părinții și profesorii nu au nevoie de jocuri politice și calcule electorale, ci de soluții, mai spun reprezentanții USR, care reamintesc că la începutul lunii septembrie au atras atenţia asupra a şase urgenţe pentru educaţia din România, iar în urmă cu o săptămână au lansat un portalul de informare şi comunicare pentru părinţi şi elevi.

Cu o zi în urmă, Dacian Cioloș, copreședintele UR PLUS, i-a cerut demisia de onoare ministrului Educației, Monica Anisie, pentru că la ”educație este haos” și ”nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță”.