0 comments

USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, pe care o acuză de promovare mascată

by on 17 septembrie 2020
 

Alianţa USR PLUS anunţă că a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, care candidează pentru un nou mandat de edil, a Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti, acuzând că primarul general al Capitalei încalcă regulile ”de desfăşurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă” în mass-media audiovizuală.

Plângerea USR PLUS vizează atât un spot video care promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice, cât și unul care promovează lucrările de infrastructură ale Primăriei Capitalei pentru poduri și pasaje. În plângere se precizează, de asemenea, că mesaje audio aferente sunt difuzate şi în cadrul posturilor de radio.

Astfel, începând cu data de 31 august, “moment care se suprapune în mod straniu” cu campania electorală pentru alegerile locale 2020, în spaţiul media (transmitere posturi TV şi radio şi preluările specifice în mediul online) “a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei”, potrivit unui comunicat al USR PLUS, citat de Agerpres.

Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti, şi Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, solicită, de asemenea, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) “privind modul de finanţare a campaniei electorale a Gabrielei Firea din bugetul Primăriei”, cât şi a organelor abilitate cu privire la acest caz.

“Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală. Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt”, se arată în plângerea semnată de Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu.