0 comments

Venit de bugetar. Șefa din Autoritatea Rutieră susține că, de fapt, nu câștigă 18.000 de euro pe lună: S-a strecurat o eroare materială în declarația de avere

by on 3 februarie 2021
 

Aurelia Surulescu, fostă prelucătoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și de școală medicală și ajunsă șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română, susține că, de fapt, nu ar câștiga 18.000 de euro pe lună, așa cum reiese din declarația sa de avere din 2020. Ea spune că a „constatat” că „s-a strecurat o eroare materială în ceea ce privește venitul salarial pentru anul 2019, obținut de la A.R.R., în declarație fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei”.

După ce presa a scris, în baza declarației sale de avere, că în 2019 a avut venituri de aproape 1 milion de lei, adică aproape 18.000 de euro pe lună, Aurelia Surulescu a transmis un „drept la replică” în care susține că, de fapt, în document „s-a strecurat o eroare materială”. Aurelia Surulescu susține că, în realitate, venitul său anual ar fi fost de 79.180 de lei, adică 6.598 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 1.360 de euro.

Redăm integral „dreptul la replică” transmis redacției de către Aurelia Surulescu:

 • „Afirmațiile din presă au la bază declarația de avere aferentă anului 2020, postată pe site-ul Autoritatății Rutiere Române – A.R.R.., Registrului Auto Român (RAR) și Consiliului Local Sector 6, care conform legislației în vigoare cuprinde veniturile salariale obținute în cursul anului 2019.
 • Cu această ocazie, am constatat faptul că în declarația depusă de subsemnata s-a strecurat o eroare materială în ceea ce privește venitul salarial pentru anul 2019, obținut de la A.R.R. pentru funcția de director general al A.R.R., în declarație fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515 lei.
 • În realitate, salariul directorului general al A.R.R. este stabilit conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, astfel pentru anul 2019, venitul net anual obținut a fost de 79.180 lei , respectiv de 6.598 lei/ lună.
 • Prin urmare, conform realității venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcției de director general al A.R.R. a fost de aproximativ 6.598 lei, respectiv 1.360 de euro.
 • Menționez că subsemnata a depus, conform prevederilor legale în vigoare, declarații de avere și de interese, ori de câte ori am avut obligația legală.
 • Declarațiile de avere și de interese au fost transmise și către Agenția Națională de Integritate.
 • Rectificarea declarației de avere a fost depusă la sediul Autorității Rutiere Romane, Consiliul Local Sector 6 București și la Registrul Auto Român, sub semnătură”.

Aurelia Surulescu a debutat în câmpul muncii ca prelucrător prin așchiere la Electroaparataj și apoi dactilografă dar, are un master în Securitatea Comunitară și Terorism. Fostă sefă a Serviciului de Protocol la sectorul 6 a intrat în Ministerul Transporturilor direct pe postul de Șef Serviciu la Achiziții Publice. La capitolul cariera politică, Aurelia Surulescu este membru PSD și vicepreședinte PSD sector 6.

În declarația de avere depusă în 2020, Aurelia Surulescu a trecut următoarele venituri:

 • venit funcția Șef Serviciu ARR – 714.180 lei,
 • venit pentru funcția de președinte al Consiliului de Conducere Registrul Auto-Român – 18.808 lei.
 • venit obținut din funcția de membru al Consiliul de Administrație al aceluiași Registru – 147.044 lei
 • venit obținut din funcția de consilier local al sectorului 6 – 10.586 lei
 • venit obținut din funcția de Evaluator competențe profesionale ARR – 144.622 lei.