0 comments

VIDEO Firefox accelerează și promite viteze de încărcare mai mari cu 80% decât până acum – Profit.ro

by on 22 mai 2019
 
VIDEO Firefox accelerează și promite viteze de încărcare mai mari cu 80% decât până acum

Liviu Mihai

scris astăzi, 09:31

Mozilla a lansat versiunea 67 a browser-ului Firefox, o versiunea care se va dovedi mai rapidă și mai sigură.

Cea mai recentă versiune de Firefox include mai multe optimizări care vor face din Firefox un browser și mai rapid decât devenise anul trecut, când a trecut la platforma Quantum.

Firefox 67 are o listă nouă de executare pe bază de priorități a operațiunilor, suspendă automat tab-urile inactive și întârzie rularea scripturilor mai puțin importante – toate acestea pentru a crește viteze de rulare a programului.

Conform celor de la Mozilla, utilizatorii vor observa o rulare mai rapidă a browser-ului cu între 40% și 80% față de versiunea anterioară, care nici ea nu rula rău.

Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google CITEȘTE ȘI Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google

Firefox include acum și opțiuni pentru protejarea împotriva cryptomining-ului și a metodei de urmărire a acțiunilor online numită Fingerprinting. Aceasta presupune crearea unei amprente digitale în funcție de caracteristicile tehnice ale dispozitivului folosit.

Ambele facilități trebuie activate manual de utilizatori. Acestea pot fi găsite în secțiunea Content Blocking din pagina Settings.

Modul privat din Firefox va putea acum să folosească extensii, dacă utilizatorul dorește acest lucru. De asemenea, parolele salvate vor putea fi folosite și în acest mod de navigare.

Cu aceeași ocazie este actualizată și versiunea pentru Android, care nu primește însă la fel de multe îmbunătățiri. Cea mai notabilă noutate este funcția de căutare vocală inclusă acum în widget-ul de Firefox.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
firefox
browser
mozilla

Citeste stirea completa