0 comments

VIDEO Lenovo și Qualcomm lansează primul laptop cu procesor Snapdragon și 5G – Profit.ro

by on 28 mai 2019
 
VIDEO Lenovo și Qualcomm lansează primul laptop cu procesor Snapdragon și 5G

Liviu Mihai

scris astăzi, 10:06

Laptopurile cu 5G vor fi la mare căutare în anii următori, noua generație a standardului de comunicații scutind utilizatorul de dependența față de rețelele Wi-Fi pentru conectarea la internet.

În cadrul târgului Computex 2019, ce se desfășoază zielele acestea în capitala Taiwan-ului, Qualcomm și Lenovo au prezentat ceea ce numesc prima platformă pentru PC-uri construită pe un proces de 7 nm care oferă conectivitate 5G.

Project Limitless, cum a fost numit, are la bază platforma Snapdragon 8cx. Aceasta suportă atât conexiuni 5G, cât și 4G. Chiar dacă marele avantaj va veni din folosirea conexiunilor 5G, 4G-ul va fi de ajutor în probabil numeroasele cazuri în care semnalul 5G va lipsi.

FOTO Cum vor arăta reclamele pe care le va afișa WhatsApp CITEȘTE ȘI FOTO Cum vor arăta reclamele pe care le va afișa WhatsApp

Modemul X55 5G integrat în platforma Snapdragon 8cx are viteze de download teoretice de 2.5 Gbps.

Platforma celor de la Qualcomm include procesorul Kryo 495 și placa grafică Adreno 680.

Și mai interesant, cel puțin conform producătorilor, bateria acestei platforme ar trebui să confere o autonomie de “mai multe zile”.

Cei doi producători nu au anunțat data la care va intra pe piață și cât va costa Project Limitless.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lenovo
qualcomm
5g
snapdragon
laptop

Citeste stirea completa