0 comments

VIDEO Louis Vuitton colaborează cu startup-ul care a lansat primul telefon flexibil din lume – Smart Tech – StartupCafe.ro

by on 13 mai 2019
 

Adi Iacob

Luni, 13 Mai 2019 – 12:56

Thumbnail

Anul 2019 este anul ecranelor flexibile. Deși lista companiilor la care ne așteptam să adopte această tehnologie este lungă, nu credeam că brandul de modă Louis Vuitton va fi printre ele. Startup-ul Royole din China, care ”a furat” startul în cursa lansărilor de telefoane flexibile cu propriul său dispozitiv – FlexPai, a colaborat cu casa de modă din Franța pentru integra tehnologia în noua colecție de genți de la Louis Vuitton (LV). 

Dispozitivul lansat la finalul anului trecut de startup-ul din China Royole – FlexPai – este un smartphone-ul hibrid de 7,8 inch care poate să se îndoaie la 180 de grade și să se transforme dintr-o tabletă într-un telefon, chiar dacă este unul voluminos.

Noile genți de la Louis Vuitton au integrate câte 1 sau 2 ecrane flexibile AMOLED, cu o rezoluție de 1920 x 1440, de la Royole, scrie The Verge. Louis Vuitton spune că ideea noilor genți de mână este ca acestea să devină o extensie a smartphone-ului, ceea ce sugerează ar putea exista mai multe funcții pentru aceste ecrane, în afară de cea estetică. Casa de modă a numit acest concept Canvas of the Future (pânza viitorului).


 

Urmează să vedem aplicații dedicate acestora? Posibil.

Nu este prima dată când o companie pune un ecran pe geantă și chiar Royole avea a prezentat un astfel de prototip la evenimentul CES din Las Vegas, de la începutul acestui an. Pe lângă genți, startup-ul a integrat ecranele sale chiar și în tricouri și pălării. Cu toate acestea, Louis Vitton are avantajul de a fi capabilă să-și vândă gențile la un preț care ar putea acoperi efectiv costul unui afișaj de ultimă oră.

https://royole.com/)

Primul telefon flexibil din lume – FlexiPai 

Gențile prezentate de Louis Vuitton au fost produse utilizând ecrane furnizate de Royole, al cărui dispozitiv – FlexPai – este, din punct de vedere tehnic, primul smartphone pliabil din lume.

FlexiPai costă în jur de 1.380 de euro în Europa și când este desfăcut ecranul are diagonală de tabletă (7,8 inci) dar se poate îndoi și apoi trei ecrane pot fi folosite: fața, spatele și muchia.

Greutatea lui FlexPai, 320 de grame, este mult peste iPhone XS Max și Galaxy Note 9 care au cam 200 de grame. FlexPai are procesor Qualcomm Snapdragon 8, ecranul este Super AMOLED, iar rezoluția este 1920 x 1440 cu ecranul expandat. Memoria RAM este de 8 GB, iar cea de stocare, de 256 GB. FlexPai are și două camere: una de 20 MP și alta de 16 MP. Bateria este de 3.800 mAh.

De asemenea, va fi interesant de văzut care va fi durata de viață a noilor ecrane. Reprezentanții Royole susțin că ecranul lor poate rezista la 200.000 de îndoiri înainte de a se degrada.

Din puctul de vedere al dezvoltatorilor, aceștia vor trebui să-și reprogrameze aplicațiile dacă doresc să profite la maximum de un afișaj pliabil. FlexiPai de la Royole rulează o versiune modificată a Android 9.0, denumită Water OS, care a fost personalizată pentru a suporta afișajele de dimensiuni diferite ale telefonului.

Parerea ta despre articol

Citeste stirea completa