0 comments

VIDEO Marcel Ciolacu anunţă că se întâlnește cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, pe care îl cheamă la sediul PSD

by on 21 octombrie 2021
 

Conducerea PSD a decis, joi, să participe la o discuţie cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu spune că întâlnirea va avea loc la sediul PSD, „cum este corect”.

  • „Am luat o decizie în Biroul Permanent Național să ne vedem cu premierul desemnat. E și normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a spus Marcel Ciolacu, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă la întâlnire va lua parte și Florin Cîțu, Ciolacu a spus că solicitarea a venit din partea premierului desemnat și că, „așa cum este corect”, discuțiile vor fi la sediul PSD, dar nu astăzi.


  • „Nu am avut o discuție, s-a arătat o intenție de a avea această întâlnire. În ceea ce privește discuțiile cu PNL, cred că am fost destul de clar: În acest moment, PNL are o decizie internă de a nu se vedea cu PSD. Dacă vor lua altă decizie în forurile partidului….”, a afirmat Ciolacu.

Chestionat de jurnaliști dacă îi va pune condiții lui Ciucă pentru a-i vota Cabinetul, Ciolacu a spus că va răspunde după întâlnirea cu acesta.


Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta spunând că va negocia cu „toate forțele” responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

HotNews.ro a relatat că după ce președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, se pregătește o guvernare minoritară cu susținerea PSD în Parlament. Surse politice susțin că președintele PSD Marcel Ciolacu ar fi fost de acord să susțină un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă în schimbul împărțirii conducerii Parlamentului și direcționării fondurilor publice către primarii PSD.