0 comments

VIDEO Marcel Ciolacu: PSD își asumă să intre la guvernare / Grindeanu, despre negocierile cu PNL: Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan – UPDATE

by on 2 noiembrie 2021
 

PSD își asumă să intre la guvernare, a anunțat marți Marcel Ciolacu, în contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, iar PNL reia negocierile pentru formarea unei majorități. Practic, prin această decizie se redeschid negocierile cu PSD și USR, iar potrivit surselor HotNews.ro, PSD este cotat cu cele mai mari șanse de a intra la guvernare.

  • „PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcție duc lucrurile”, a declarat Ciolacu, marți dimineață.

Întrebat de ce nu alegeri anticipate, liderul PSD a spus că „lucrurile nu se exclud”: „În primul rând, am constatat că după încă 10 zile anumiți lideri politici au spus că clar nu pot să treacă prin Parlament un guvern minoritar, un lucru pe care l-am spus de la începutul crizei, că, indiferent dacă este un guvern PNL, USR, PSD, România nu are nevoie, în acest moment, de un guvern minoritar”.

Despre condiţiile PSD pentru intrarea la guvernare, Ciolacu a susținut că nu are condiţii şi că nici nu au discutat.

  • ”Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reţinere, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane şi mi se pare corect să facem acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu.


El a spus că nu are importanţă cine l-a sunat şi că vorbeşte la telefon cu toţi liderii politici „care pot ajuta la ieşirea din această criză”.

Întrebat despre declarațiile lui Florin Cîțu potrivit cărora „PSD este dușmanul poporului român”, Ciolacu a răspuns: ”Vreți să facem o analiză acum pe treptele ciumei roșii despre declarațiile anumitor lideri politici? Fac o solicitare la toţi reprezentanţii partidelor parlamentare să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă, fiindcă cu toţii suntem responsabili de declaraţiile noastre”, a mai spus Ciolacu, precizând că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Despre mandatul cu care PSD va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus că urmează să fie luată o decizie.

  • ”Ieri, am luat o decizie în Consiliul Naţional, şi anume că nu vom vota un guvern minoritar şi am mai luat o decizie, şi anume că nu susţinem guverne minoritare, indiferent cine le conduce”, a afirmat Grindeanu.
  • ”Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan”, a adăugat Grindeanu, despre negocierile cu PNL.