0 comments

VIDEO Oppo şi Xiaomi se laudă cu primele camere de selfie montate în display – Adevărul

by on 3 iunie 2019
 

Eliminarea notch-ului a devenit cea mai importantă misiune pentru câţiva producători de telefoane mobile, iar chinezii de la Oppo şi Xiaomi au arătat pe reţelele sociale cum funcţionează cea mai nouă tehnologie care permite acest lucru: implementarea camerei frontale în display-ul telefonului.

Într-o postare pe Weibo, vicepreşedintele Oppo, Brian Shen, arată că această tehnologie este funcţională pe unul din telefoanele companiei. Camera frontală nu este vizibilă, însă prezenţa sa este confirmată odată ce aplicaţia de cameră este deschisă, arătând tavanul încăperii şi fiind acoperită ulterior de degetul unei persoane.

For those seeking the perfect, notchless smartphone screen experience – prepare to be amazed. 📲

You are taking a very first look at our under-display selfie camera technology. RT! 🤯 pic.twitter.com/FrqB6RiJaY

— OPPO (@oppo) June 3, 2019

”Momentan este dificil pentru camerele poziţionate sub display să aibă aceleaşi rezultate ca cele normale, există o anumită pierdere a calităţii optice” a menţionat Brian Shen într-o postare ulterioară, spunând şi că ”nicio tehnologie nouă nu ajunge imediat la perfecţiune”.

La scurt timp după aceea, cei de la Xiaomi au publicat şi ei un videoclip asemănător, arătând cum funcţionează camera din display implementată pe unul dintre telefoanele lor.

Do you want a sneak peek at the future? Here you go…introducing you to Under-Display Camera technology!#Xiaomi #InnovationForEveryone pic.twitter.com/d2HL6FHkh1

— Xiaomi #5GIsHere (@Xiaomi) June 3, 2019

Au existat zvonuri conform cărora şi cei de la Samsung lucrează la un astfel de sistem, însă acestea nu au fost confirmate până acum. Rămâne de văzut cât va mai dura până când vom putea vedea un astfel de sistem de cameră lansat oficial pe un smartphone şi care va fi prima companie care îl va folosi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste stirea completa