0 comments

VIDEO Orban: Guvernul va ataca la CCR legea de majorare a pensiilor cu 40%

by on 22 septembrie 2020
 

Ludovic Orban a declarat, marți, că va ataca la CCR proiectul de lege impus în Parlament de PSD de majorare a pensiilor cu 40%. De asemenea, premierul a spus că social-democrații sunt ”dușmanul României”, pentru că ”riscă să arunce România într-o criză economică”.

”Guvernul va ataca la CCR această lege, de asemenea nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament”, a declarat Orban.
Premierul a criticat și inițiativa PSD de dublare a alocațiilor copiilor.

„Este maximum pe care îl poate suporta economia României astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare și reziliență. Există oficiali europeni care au spus acest lucru. De asemenea, agențiile de rating sunt în evaluarea economiei românești. O astfel de decizie riscă să aibă consecințe dramatice pentru România. Îi rog pe părinții și bunii noștri să mă creadă pe cuvânt – creșterea punctului de pensie cu 177 lei este maximum. Nu se poate mai mult”, a adăugat șeful Executivului.