0 comments

VIDEO Orban îi cere demisia lui Cîțu și îl „somează public” pe Iohannis să își aducă aminte că e președintele României

by on 20 octombrie 2021
 

Fostul lider al PNL Ludovic Orban îi cere lui Florin Cîțu demisia, spunând că a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat orbește ordinele primite. De asemenea, Orban îl somează public pe Klaus Iohannis să își aducă aminte că e președintele României și să renunțe la jocurile meschine.

Declarațiile au fost făcute de Ludovic Orban la scurt timp după votul din Parlament, unde Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, nu a reușit să adune voturile pentru învestirea Guvernului propus.

Ludovic Orban, care a susținut de mai multe ori de la debutul crizei politice că soluția era un guvern în jurul PNL, cu un alt premier, a lansat un nou atac dur la adresa lui Florin Cîțu, dar și a lui Klaus Iohannis.

Orban, care în 25 septembrie, când a pierdut mandatul de președinte al PNL și anunța că parteneriatul său cu Iohannis s-a încheiat, a spus că șeful statului este ”vinovatul principal pentru declanşarea crizei poltice”:

  • „Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică (…)
  • Solicit public demisia lui Florin Cîțu, care a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat orbește ordinele primite
  • Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut
  • Sigur că azi ar fi potrivit să îi cer și demisia lui Klaus Iohannis, dar nu o să o fac, pentru că știu că o fac degeaba
  • Îl somez în schimb public să-și amintească că e președintele României, să renunțe la jocurile meschine (…)
  • Până când PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, e sortit eşecului”.