0 comments

VIDEO PNL nu va vota la învestirea Guvernului Cioloș și nici în comisii, la audierea miniștrilor. Cîțu susține că astfel liberalii arată „maturitate și deschidere”

by on 19 octombrie 2021
 

Parlamentarii liberali vor fi prezenți miercuri în plenul Parlamentului la ședința de învestire a Guvernului Cioloș, însă nu vor vota, a anunțat marți liderul PNL, Florin Cîțu. De asemenea, parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, la audierea miniștrilor. Cîțu susține că astfel PNL „arată maturitate și deschidere”.

El a făcut acest anunț marți, la finalul unei ședințe cu liderii grupurilor parlamentare ale PNL.


  • „Le-am cerut colegilor mei decență și profesionalism în timpul audierilor de astăzi (audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș -n.e.). Decizia PNL a fost luată în BEx – ne vom abține abține”, a afirmat Cîțu, precizând că liberalii nu vor vota nici în comisii, la audierea miniștrilor.

El a susținut că și-a rugat colegii „să vină cu argumente clare pentru această decizie” și a aflat, „ca o surpriză, așa”, că prin programul de guvernare al USR Apărarea nu ar mai primi 2% din PIB.

Întrebat care este strategia PNL dacă Guvernul Cioloș nu va trece de votul Parlamentului, așa cum se prefigurează, Cîțu a susținut din nou că are mai multe strategii: ”Toate soluţiile sunt pe masă. Vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”.