0 comments

VIDEO Prima ședință a Guvernului Ciucă

by on 25 noiembrie 2021
 

​​Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă s-a reunit, joi seară, în prima ședință după ce joi a trecut lejer de votul Parlamentului și a depus jurământul de învestitură la Cotroceni.

  • „A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că astă seară are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică.

  • Doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că mai presus de orice este cetăţeanul român şi interesul ţării.
  • Noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct – un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a spus Ciucă la începutul ședinței Guvernului.

Conform reprezentanților Guvernului, prin OUG care va fi adoptată joi se transpun modificările aduse structurii și componenței Executivului.

Vineri, Guvernul Ciucă va avea o nouă ședință, urmând să fie adoptate rectificarea bugatară și hotărârea prin care se va stabili ca ziua de 29 noiembrie (luni) să fie zi liberă pentru bugetri – personalul instituțiilor și autorităților publice – punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi, așa cum era de așteptat, având în vedere noua majoritate. Pentru a trece, era nevoie de cel puțin 234 de voturi.

Membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus apoi jurământul de învestitură la Cotroceni.