0 comments

VIDEO: Smartphone-ul cu ecran de 144Hz – Dojotech.ro

by on 15 ianuarie 2020
 

Smartphone-urile cu ecrane cu refresh rificat sunt in mod clar in trend. Unele companii au anuntat pana acum telefoane cu displayuri de 120Hz, iar vreo doi producatori au venit mai nou cu telefoane cu displayuri de 144Hz.

Unul dintre cei doi producatori de telefoane a venit chiar si cu un clip video pentru a-si prezenta telefonul cu display de 144Hz. Este vorba despre Xiaomi Redmi K30 5G.

Compania Razer a creat smartphone-uri cu ecrane de 120Hz. Cam pana la 120Hz s-a ajuns pana acum, dar se pare ca Xiaomi impinge limitele cu Xiaomi Redmi K30 5G, avand in vedere ca compania a oferit o demonstratie cu un smartphone cu rata de refresh de 144Hz, fiind cel mai inalt refresh vazut vreodata pe un smartphone.

Refresh-ul de 144Hz poate fi gasit pe monitoarele destinate gamerilor, asa ca este interesant de vazut ca este adus si pe ecranul unui smartphone, Redmi K30 5G.

Cu toate acestea, ramane sa vedem daca acest lucru este necesar sau nu. La urma urmei, un refresh mai ridicat inseamna ca telefonul Redmi K30 5G trebuie sa lucreze mai mult.

Iar acest lucru si-ar putea pune amprenta pe autonomia bateriei telefonului Xiaomi Redmi K30 5G, intr-un mod care nu e necesar. Plus ca unii oameni nu vor observa vreo diferenta pe ecran, mai ales intre 120Hz si 144Hz.

Cu toate acestea, in acelasi timp putem intelege unde vrea sa ajunga compania chineza Xiaomi. In ziua de azi cand hardware-ul e la apogeu si nu se mai poate veni cu ceva mai bun, micile diferente precum refresh-ul unui ecran pot fi suficiente pentru a atrage clientii catre brandul de smartphone-uri Xiaomi.

Ar trebui sa subliniem, de asemenea, ca compania Xiaomi din China nu este singura companie cu un smartphone cu ecran de 144Hz, caci si Nubia lucreaza la un telefon cu un ecran care are un refresh de 144Hz.

Citeste stirea completa